angela.
27 septembrie (sâmbătă), 2025
angela.

Tort cu ciocolată, Nutella și vișine/cireșe din lichior: o prăjitură delicioasă pentru cei mari FĂRĂ COACERE

tort de ciocolata si cirese

O prăjitură intens ciocolatie, cu cremă de alune, fără coacere, pe biscuiți cu cacao, absolut delicioasă. Vișinele din lichior, puternic alcoolizate, încununează această prăjitură, făcând-o potrivită exclusiv pentru adulți. În varianta pentru copii, renunțați la vișinele din alcool (folositi congelate) și glazurați doar cu ciocolată.

Ingrediente:

  • aproximativ 400 g biscuiți cu cacao
  • 100 g ciocolată neagră
  • 200 g cremă de ciocolată și alune, de exemplu, Nutella
  • 2 căni de smântână pentru frișcă 30%
  • 250 g mascarpone
  • 3 lingurițe de gelatină
  • 1/4 cană de apă

GLAZURĂ:

  • aproximativ 2 căni de vișine din lichior
  • 100 g ciocolată neagră
  • 1/2 cană de smântână pentru frișcă 30%

Hidratați gelatina în apă rece și lăsați-o să stea aproximativ 10 minute. Când se umflă, încălziți-o la foc mic sau pe baie de aburi până se dizolvă complet.

Bateți o cană de smântână pentru frișcă bine răcită până devine fermă, apoi dați-o la frigider. Încălziți cealaltă cană de smântână, fără a o fierbe. Turnați smântâna fierbinte peste ciocolata mărunțită și amestecați ușor până se omogenizează. Adăugați crema de ciocolată și turnați gelatina dizolvată.

Lăsați compoziția să se răcească, urmărind consistența. Bateți mascarponele și încorporați-l în crema de ciocolată. La final, încorporați frișca bătută în crema de ciocolată.

Împărțiți crema în trei părți. Puneți prima parte peste un strat de biscuiți așezat într-o tavă de 21 x 25 cm. Continuați rapid, alternând straturi de cremă și biscuiți. Este recomandat să tapetați tava cu hârtie de copt pentru a putea scoate prăjitura mai ușor după ce se întărește.

Încălziți smântâna pentru frișcă și turnați-o fierbinte peste ciocolata mărunțită. Amestecați ușor până se omogenizează. Adăugați vișinele scurse de lichior în ciocolata răcită și amestecați-le bine în glazură. Așezați vișinele glazurate pe suprafața prăjiturii și lăsați-o să se întărească complet. Poftă bună! 🙂

Prăjitură cu ciocolată și vișine - imagine 1

Prăjitură cu ciocolată și vișine - imagine 2

Tags: Prăjitură cu ciocolatăPrăjitură fără coacereRetete cu mascarponeRetete cu vișine

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop din muguri de brad
Rețete

Sirop excelent din muguri tineri de molid, pin sau brad – rețetă verificată și testată

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară