Astăzi vom pregăti un tort extrem de bun, cu blaturi de miere, crema delicioasa si nuci. Acesta este unul dintre cele mai simple torturi, dar iese moale, umed, cu multe nuci și o cremă delicioasă. Acesta este tipul de rețetă de tort care devine mai gustos cu fiecare zi care trece.
Ingrediente pentru blat:
- Oua – 7
- Sare – 1/3 linguriță
- Zahăr – 400 g
- Miere – 3 linguri
- Bicarbonat de sodiu – 0,5 linguriță
- Făină – 480 g
Să începem cu blatul. Batem 7 ouă, un praf de sare și 400 g de zahăr cu un mixer până când se dubleaza in volum și devin deschide la culoare.
Apoi amestecăm 3 linguri de miere cu 0,5 linguriță de bicarbonat de sodiu. Mierea reacționează cu bicarbonatul de sodiu și aluatul devine mai aerat și pufos. Turnăm mierea în amestecul de ouă și amestecăm la viteză redusă.
Apoi adăugăm treptat făina cernută în aluat. O combinăm cu ingredientele lichide fie la cea mai mică viteză a mixerului, așa cum fac eu, fie o amestecăm cu o spatulă folosind mișcări ferme, dar blânde, de jos în sus.
Dar este important să nu amestecăm prea mult, asigurându-ne că toate cocoloasele de făină sunt dizolvate.
Vizual împărțim aluatul de blat finit în 2 părți, dar una trebuie să fie mai mare, așa că turnăm 2/3 din aluat pe o tavă de copt.
Asigurați-vă că este tapetata cu hârtie de copt și acum întindeți uniform aluatul cu o spatulă.
Coacem într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15 minute. Verificăm dacă este copt cu o scobitoare de lemn, care ar trebui să iasă uscată și curată.
Cremă:
- Unt – 300 g
- 1 Conservă de lapte condensat
- Nuci – 200 g
Sirop:
- Lapte – 250 ml
- Lapte condensat – 3 linguri
Decor:
- Ciocolată neagră – 50 g
METODA DE PREGĂTIRE:
Transferăm imediat blatul pe un grătar și lăsăm să se răcească. Coacem porțiunea mai mică a aluatului în același mod.
În timp ce blaturile se răcesc, pregătim crema. Pentru cremă, batem 300 g de unt moale cu o conservă de lapte condensat. Crema devine aerată, delicată și foarte gustoasă.
Prefer acest tip de cremă pentru acest tort, dar știu că multe gospodine o fac cu lapte condensat obișnuit, neindulcit.
Odată ce s-au răcit, tăiem marginile blaturilor pentru a ne asigura că sunt uniforme în timpul asamblării și le tăiem fiecare în 2 părți egale. Le întoarcem și le îndepărtăm cu grijă hârtia de copt. Și din al doilea blat copt, tăiem un al treilea blat de aceeași dimensiune.
Nu aruncați resturile de blat, ci folosiți-le pentru a face gustări gustoase la ceai.
Punem blaturile de tort deoparte și pregătim siropul. Pentru sirop, amestecăm 250 ml de lapte la temperatura camerei cu 3 linguri de lapte condensat.
Tocăm fin o ceașcă de nuci într-un blender, dar nu în bucati mici. Trebuie să fie câteva bucăți mari. Să asamblăm tortul.
Așezăm primul strat de tort pe un farfurie și îl insiropeaza generos cu amestecul de lapte. Acordăm o atenție deosebită marginilor; acestea ar trebui, de asemenea, să fie bine înmuiate.
Ungem tortul cu cremă. Vizual împărțiți crema în 3 părți egale, la fel și pentru sirop și nuci.
Presăram crema cu nuci și așezăm al doilea blat de tort. Procedăm în același mod – insiropam, ungem cu cremă, presărăm cu nuci.
În ceea ce privește al treilea strat de tort, înmuiați mai întâi partea inferioară și apoi așezați-o deasupra tortului. Apăsăm ușor, nivelând tortul, ungem cu cremă și presărăm cu nuci.
Tortul este gata, îl puteți decora și cu ciocolată topită. Puneți tortul în frigider timp de 2 ore. Cu cât stă tortul mai mult în frigider, cu atât devine mai gustos.
Moale, delicat, umed si foarte, foarte gustos. Pofta buna!