angela.
13 mai (marți), 2025
angela.

Reteta Tort Pasarea Colibri cu Căpșuni Proaspete. Așa o Prepar Eu

tort-cu-capsuni

Realizarea unui tort pentru oameni speciali este o sarcina care iti impune nu numai sa alegi un tort delicios sau frumos, ci sa-l si adaptezi la stilul si preferintele persoanei sarbatorite.

In copilarie, accentul se punea pe stilul tipic, cu blat si crema, insa, de ceva vreme, cerintele pentru torturi facute acasa au crescut. Unul dintre cele mai gustoase torturi si cu un aspect imbietor, este tortul „Pasarea Colibri”.

Pasarea Colibri este un tort superb pe care l-ai putea asemana cu Carrot Cake si Ciocolata. Se cunoaste ca tortul a fost creat pe insula Jamaica si poarta numele pasarii nationale a insulei, Colibri.

Tortul este denumit asa, pentru ca este atat de aromat si de delicios incat a atras chiar si pasarile colibri. Cert este ca reteta a trecut de mult timp granitele insulei Jamaica si se situeaza printre unele dintre cele mai preferate torturi din lume.

Se prepara usor, fara utilizarea unui mixer, iar ingredientele se amesteca cu mai multa dibacie.  Doar pentru un piure de ananas se foloseste un blender si, acest lucru este optional. De asemenea, exista mai multe retete pentru acest tip de tort, alegand compozitia care iti place cel mai mult.

De obicei, este format din urmatoarele ingrediente: faina, zahar, sare, ulei vegetal, banane, ananas, scortisoara, vanilie, oua si praf de copt. Crema este cu unt, branza, smantana si zahar pudra. Este decorat cel mai frecvent cu fructe de ananas uscate sau cu nuci pecan.

Componentele aluatului sunt simple si nu necesita bataie prelungita. Ananasul se taie in felii medii, bananele sunt strivite cu o furculita, nucile, daca sunt folosite, sunt zdrobite cu un cutit, dar nu foarte marunt. Ingredientele zdrobite sunt combinate cu ouale care sunt incorporate in ulei, iar apoi ingredientele sunt adaugate intr-un bol separat. Aluatul se framanta cu o lingura pana la omogenizare, se toarna intr-o forma si se introduce la cuptor.

Fructele se umezesc si nu necesita tratament suplimentar. Pot fi usor inmuiate pentru a completa gustul tortului.

Este posibil sa folosesti orice fel de crema. Excesul de dulce al cremei este redus prin adaugarea sucului de lamaie sau poate fi completat cu fructe proaspete sau fructe de padure.

Decoreaza tortul Pasarea Colibri cu nuci caramelizate, caramel special pregatit sau sos de ciocolata (topping). Pregateste un ganache de ciocolata cu un strat gros care sa acopere suprafata tortului. Ca decorare se pot folosi fructe din conserve sau fructe proaspete si tari si ciocolata rasa. Nu exista cerinte speciale.

Reteta Tort Pasarea Colibri cu capsuni proaspete si topping de ciocolata

Ingrediente blat:

  • Nuci, nuci uscate – 100 g;
  • 390 g faina de grau;
  • 1 lingura de vanilie, zahar cristalin;
  • 380 g zahar obisnuit;
  • 3 oua mari;
  • 1 lingura de scortisoara praf;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 230 g ananas proaspat sau (conserva);
  • Banane – 400 g;
  • 180 ml ulei de masline de inalta calitate.

Ingrediente crema:

  • 250 g branza groasa;
  • 1 lamaie mica;
  • 1 pahar zahar pudra;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • Unt cu continut ridicat de grasimi 60 g.

Pentru prepararea ciocolatei:

  • Jumatate de cana de zahar;
  • 1 lingura de apa;
  • Miez de nuca, de preferat Pecan.

Mod de preparare :

  1. Stropeste nucile si aseaza-le pe o tava apoi introdu-le la cuptor circa 10 minute. Dupa ce s-au racit bine, se taie cu un cutit.
  2. Bate ouale cu uleiul de masline. Adauga piureul de banane si ananasul feliat cu siropul si amesteca.
  3. Intr-un bol emailat, amesteca faina cu nucile maruntite, bicarbonatul, scortisoara, vanilia si zaharul.
  4. Toarna baza lichida in amestec si framanta pana cand aluatul este vizual omogen.
  5. Toarna jumatate din aluat intr-o tava, al carei fund este pre-captusit cu o foaie de pergament si uda usor peretii cu ulei. Coace la 180 de grade. Coace apoi un alt blat si lasa ambele bucati sa se raceasca pe un suport.
  6. Pregateste branza. Se toarna zaharul intr-o tigaie uscata, se adauga apa si se agita usor tigaia, amestecand pana cand zaharul se umezeste. Apoi pune la foc mic si agita tigaia periodic, asteptand ca zaharul sa se dizolve complet. Nu amesteca cu o lingura, altfel caramelul va fi coagulat.
  7. Cand zaharul este brun, se amesteca cu nuci si se toarna pe pergament. Caramelul de nuca se rupe in bucati mici.
  8. Bate untul si branza cu zahar simplu si vanilat. La sfarsit, aseaza o jumatate de lamaie feliata peste branza.
  9. Aplica jumatate din smantana pe unul dintre straturile racite de tort si acopera cu urmatorul strat de tort. Acoperiti partea superioara a tortului si partile laterale cu crema si presareaz-o cu nuci maruntite.

Sfaturi utile pentru realizare – Reteta tort pasarea colibri

⦁ Bananele se paseaza numai cu o furculita sau o rola. Nu ar trebui sa devina ca un piure de cartofi, deoarece aluatul va fi prea moale.

⦁ Foloseste numai ulei de inalta calitate si cel mai bun dintre toate.

⦁ Creaza tortul cu cel putin o ora si jumatate inainte de a fi servit. Blaturile vor deveni mai umede si vor absorbi mai bine crema.

Tags: Prăjitură cu căpșuni

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară