Ce părere ai despre o rețetă de chifteluțe în crusta de cubulete din paine? Părerea mea este că este o idee interesantă pentru a diversifica mesele zilnice și, în plus, este un mod bun de a folosi chiflele care au început să devină ușor uscate.
Chifteluțele gata preparate au ieșit extrem de crocante la exterior, cu un miez moale. Ne-au plăcut foarte mult, dovadă fiind farfuriile goale după terminarea mesei.
Am învăluit chifteluțele tocate în chifle tăiate cubulețe. Am prăjit mai întâi carnea, iar apoi le-am rumenit la cuptor. Recomand să încercați și voi.
- aproximativ 500-600 g carne din piept de pui
- 1 lingură făină de grâu
- 1 lingură amidon de cartofi
- 1 lingură de maioneză
- 2 ouă
- 3-4 chifle (cel mai bine „de ieri”)
- condiment curry
- usturoi granulată
- sare, piper
Fiecare chiflă se taie în felii subțiri, apoi în cubulețe destul de mici. Se pun într-un bol.
Carnea de pui se taie în cubulețe mici. Se presară cu sare, piper, condiment curry și un vârf de usturoi granulată. Se adaugă cele două tipuri de făină, maioneza și cele două gălbenușuri. Se amestecă bine.
Într-un vas separat, se bat albușurile până devin tari.

Cu ajutorul unei linguri, se iau porții din amestecul de carne. Se dau prin albușurile bătute (eu iau porția de spumă și o aplic pe chifteluțe cu mâna). La final, se dau pe ambele părți prin chifla tocată, presându-le ușor.
Într-o tigaie, se încinge o cantitate mai mare de ulei (suficient pentru a acoperi fundul tigăii). Se așează porțiile de chifteluțe și se prăjesc pe ambele părți până devin aurii.
Eu prăjesc chifteluțele în două serii.

Chifteluțele gata prăjite se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se coc aproximativ 13-15 minute.






























