angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Aluat pufos pentru cozonac sau plăcinte: uite cum îl fac eu pentru un rezultat garantat

aluat pufos pentru cozonaci

Cel mai interesant este că aluatul nu trebuie frământat mult, totul se amestecă cu o lingură. Coaceți astfel de cozonaci de mai mulți ani. Toate ingredientele necesare rețetei trebuie pregătite din timp. Ouăle și laptele trebuie scoase din frigider din vreme.

Cel mai bine este ca aluatul să crească într-o cameră închisă, la temperatura camerei.

Ingrediente:

  • Făină – 4 căni
  • Ouă – 4 bucăți
  • Unt – 100 grame
  • Lapte – 1 cană
  • Drojdie – 50 grame
  • Vanilie – 1 linguriță
  • Sare – după gust
  • Fructe confiate (stafide) – 150 grame
  • 1 lingură de zahăr
  • 50 grame de drojdie proaspete

Mod de preparare:

Preparăm maiaua. Într-un bol punem 1 cană de lapte călduț.

Adăugăm 1 lingură de zahăr și 50 de grame de drojdie proaspete. Amestecăm bine și lăsăm puțin să stea.

În alt bol, batem ouăle, adăugăm 1 cană de zahăr (pentru mine o cană de 250 ml) și sare după gust.

Cernem 4 căni de făină într-un bol.

Aluat pufos pentru cozonac sau plăcinte: uite cum îl fac eu pentru un rezultat garantatAluat pufos pentru cozonac sau plăcinte: uite cum îl fac eu pentru un rezultat garantatAdăugăm maiaua, ouăle bătute, 1 linguriță de vanilie și 100 de grame de unt topit. Amestecăm bine cu o lingură.

Aluat pufos pentru cozonac sau plăcinte: uite cum îl fac eu pentru un rezultat garantatAdăugăm 150 de grame de stafide (prealabil spălate și uscate).

Amestecăm bine.

Lăsăm aluatul să dospească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră.

Aluat pufos pentru cozonac sau plăcinte: uite cum îl fac eu pentru un rezultat garantatUngem mâinile cu ulei și frământăm ușor aluatul.

Umplem formele până la 1/3 din înălțimea lor.

Nivelăm suprafața și lăsăm în loc cald timp de 40 de minute.

Aluat pufos pentru cozonac sau plăcinte: uite cum îl fac eu pentru un rezultat garantat

Aluat pufos pentru cozonac sau plăcinte: uite cum îl fac eu pentru un rezultat garantatPunem în cuptorul preîncălzit la 180°C și coacem timp de 45-50 de minute.

Ungem cu glazură și decorăm după gust.

Poftă bună!

Aluat pufos pentru cozonac sau plăcinte: uite cum îl fac eu pentru un rezultat garantatCozonacii au ieșit mult mai gustosi decât cei din magazin, făcuti din ingrediente de calitate și, desigur, cu multă iubire.

Încercați să le pregătiți după această rețetă simplă.

Tags: Rețete cu aluatRetete de cozonacRetete de placinte

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

sirop din muguri de brad
Rețete

Sirop excelent din muguri tineri de molid, pin sau brad – rețetă verificată și testată

reteta de sirop de brad de casa
Rețete

Sirop făcut acasă, din muguri de brad sau molid, contra tusei, durerilor în gât – rețetă detaliată

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară