angela.
24 mai (sâmbătă), 2025
angela.

Cel mai delicios chec cu afine: Acest desert este pur și simplu minunat!

Chec cu bezea si afine

Afinele sunt cunoscute pentru gustul lor distinct și valoarea lor nutritivă. În combinație cu aluatul delicios și crema, ele creează un desert perfect care va impresiona la orice sărbătoare.

Această rețetă pentru cel mai delicios chec cu afine îți va arăta cum să pregătești cea mai bună prăjitură cu afine pe care ai gustat-o vreodată.

Puteti ajusta cantitatea de zahar in functie de gustul fiecaruia sau il puteti inlocui cu un indulcitor – daca nu vreti sa folositi zahar (pentru aluat). In schimb, pentru bezea, recomand sa folositi zahar.

Ingrediente necesare pentru aluat:

  •         150 g unt
  •         125 g zahăr
  •         2 gălbenușuri
  •         2 ouă întregi
  •         200 g brânză de vaci (continut redus de grasimi)
  •         75 g amidon de porumb
  •         80 g făină de grâu
  •         2 lingurițe praf de copt
  •         200 g afine congelate
  •         20 g făină (pentru a presăra afinele)

Într-un bol adânc, bate bine untul cu zahărul până obții o spumă pufoasă și ușoară.

În timp ce amesteci continuu, adaugă treptat gălbenușurile și cele două ouă întregi până când sunt complet încorporate în amestec.

Apoi adaugă brânza de vaci, amidonul de porumb, făina și praful de copt. Amestecă până obții un aluat fin.

Toarnă aluatul pregătit într-un vas de copt cu dimensiunile 29 cm x 10 cm.

Amestecă ușor afinele într-un bol mic cu 20g de făină pentru a le acoperi uniform. Acest pas asigură că afinele nu se vor așeza la fundul prăjiturii. Apoi așază uniform afinele în centrul prăjiturii de-a lungul întregii sale lungimi.

Pune prăjitura într-un cuptor preîncălzit și coace la 180°C cu căldură atât de sus, cât și de jos, timp de 30 de minute.

Ingrediente pentru crema de bezea:

  •         3 albușuri
  •         120 g zahăr
  •         50 g afine

Mod de preparare:

Între timp, într-un alt bol, bate albușurile cu zahăr până se formează vârfuri rigide. După 30 de minute de coacere, scoate prăjitura din cuptor și întinde uniform crema de bezea deasupra. Presară 50g de afine uniform deasupra.

Introdu prăjitura înapoi în cuptor și mai coace timp de încă 30 de minute la 180°C.

După coacere, lasă prăjitura să se răcească pe un grătar. Servește doar când este complet răcită.

Acest chec cu afine este o adevărată încântare culinară. Gustul său bogat și textura îți vor fermeca cu siguranță. Bucură-te de acest desert delicios și nu uita să îți împărtășești rezultatele cu prietenii și familia!

Pofta buna!

Alte informații utile:

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

prajiturele din bezea cu crema de ciocolata
Prăjituri

Prăjiturele din bezea cu cremă de ciocolată și dulceață de căpșuni

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară