Aceste clătite sunt mult mai gustoase decât cele clasice! Pur și simplu un aluat incredibil.
Pregătesc cele mai fine și aerate clătite Zebra! Foarte frumoase din toate părțile, cu siguranță vă vor îmbunătăți dispoziția cu gustul și aspectul lor!
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 2 linguri de zahăr
- un praf de sare
- 250 ml lapte
- 250 ml apă
- 270 g făină
- 1 lingură de cacao pudră
- 5 linguri de ulei vegetal
Mod de preparare:
Amestec ouăle cu zahărul și un praf de sare. Separat amestec laptele și apa la temperatura camerei. Adaug treptat în ouă împreună cu făina și amestec.
La final, adaug uleiul în aluat și amestec.
Pun puțin aluat într-un recipient separat și amestec cu cacao. Pentru comoditate, torn aluatul de ciocolată într-o sticlă și pot face o gaură în capac sau puteti folosi un polonic.
Pe o tigaie uscată și încinsă, desenez o spirală cu aluatul de ciocolată.
După ce aluatul de ciocolată se prăjește puțin, torn imediat aluatul deschis la culoare. Prăjesc clătita pe ambele părți.
Serviți clătitele calde, cu topping-uri la alegere: miere, sirop de arțar, fructe proaspete sau le puteti umple cu gemul/dulceata preferata sau chiar Nutella.
Aceste clătite nu sunt doar un desert delicios, ci și o modalitate distractivă de a petrece timp în bucătărie, creând astfel de deserturi care, pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, arata si foarte bine.
Sunt perfecte pentru un mic dejun de weekend sau pentru momentele in care se anunta musafiri. Aspectul lor frumos le face ideale pentru a impresiona oaspeții sau pentru a aduce un zâmbet copiilor. Va doresc poftă bună!