angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Conopidă murată: crocantă, aromată și bună, perfectă pentru iarnă!

Conopida murata cu ardei

Astăzi va prezint o rețetă pentru iubitorii de conopidă, printre care ma numar si eu – acesta este unul dintre preparatele mele must-have de conopidă pentru iarnă. Se prepară fără probleme, rapid, simplu, și iese crocanta și gustoasa.

Fin cantitatile de mai jos mie mi-au iesit 6 borcane de 500 ml.

Ingrediente:

  • Conopida (doar inflorescențe) – 1 kg
  • Ardei gras – 500 g (rosu si verde)
  • Morcov (decojit) – 200 g
  • 6 bucăți de usturoi – (1 la borcan)
  • Ienibahar – 6 buc – (1 la borcan)
  • Boabe de piper negru – 24-30 – (4-5 bucăți per borcan)

Marinada: calcul pentru 1 litru (la borcanele mele a nevoie de 1,5 l)

  • Apa – 1 litru
  • sare – 30 g
  • zahăr – 50 g
  • Boia dulce măcinată – 1 linguriță
  • Otet 9% – 50 ml

Preparare:

Conopida trebuie spălată și împărțită în inflorescențe, dacă au pete negricioase, trebuie să le tăiem. Nu tăiați inflorescențele prea fin, deoarece acestea vor fi moi după sterilizare.

Ardeiul gras verde si rosu, ca în cazul meu, a tăiat în felii înguste. Tăiați morcovul în fâșii de aceeași lungime ca și ardeiul.

Pun conopida în borcane de 0,5 litri. In fiecare borcan am pus cate 1 boaba de ienibahar, 4-5 boabe de piper negru, 1 catel de usturoi (daca sunt foarte mici, atunci puteti pune doi) iar dupa gustul tau, daca vrei, poti pune o frunza mica de dafin, eu nu pun.

Așezați conopida strâns până la gâtul borcanelor, alternând-o cu ardei și morcovi. Asigurați-vă că apăsați puțin, conopida nu se va rupe, dar se va micșora în timpul sterilizării, așa că o punem strâns pentru ca borcanele să nu rămână pe jumătate goale.

Marinata – adăugăm în apă zahăr, sare, boia și aducem la fiert, imediat ce apa începe să fiarbă, turnăm oțet și așteptăm până când apa dă în clocot foarte tare, o poți fierbe chiar și jumătate de minut. Scoateți imediat de pe aragaz și turnați doar marinada clocotită peste conopida până deasupra.

In descriere am indicat ingredientele pentru 1 litru, dar pentru cantitatea mea de legume, 6 borcane de 500 ml necesitau 1,5 litri de apa. Vă rog să fiti atente la volumele dvs., așa că am scris calculul pentru 1 litru.

Strangem imediat capacele foarte strâns. Punem conservele într-o tigaie, nu uitați să puneți un prosop pe fund, turnați imediat apă fierbinte până la aproape la capace. Sterilizați boranele de 500 mli timp de 8-10 minute. Cele de 1 litru poate fi fierte timp de 15 minute. Nu fierbeți prea mult timp, pentru că astfel conopida va deveni moale, nu crocantă.

Scoateți conservele, întoarceți borcanul cu susul în jos și acoperiți cu o pătură caldă până se răcește complet. Pofta buna!

Tags: Reéte pentru iarnăRețete de murături

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară