Un tort rapid din biscuiți și o cremă fină și delicată. Se prepară destul de repede, iar rezultatul este pur și simplu uimitor. Puteți folosi orice tip de biscuiți, fie simpli cu aromă de lapte copt, fie cu ciocolată.
Pentru preparare aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- lapte, 600 ml;
- zahăr și amidon de porumb, câte 3 linguri;
- vanilină;
- smântână grasă pentru frișcă, 300 ml;
- lapte, biscuiți;
- ciocolată după gust.
Mod de preparare
Amestecați laptele cu zahărul, amidonul și vanilina după gust, apoi gătiți crema pe foc mic până devine groasă, amestecând continuu pentru a preveni arderea. Lăsați să se răcească.
Bateți smântâna pentru frișcă rece până devine pufoasă.
Adăugați treptat crema răcită în frișcă, amestecând cu un mixer până obțineți o textură omogenă și aerată.
Sfat: Dacă nu aveți smântână pentru frișcă, folosiți 200 g unt moale și bateți-l, apoi combinați-l cu baza de cremă.
Puteți folosi orice tip de biscuiți, de exemplu, cu aromă de lapte copt sau ciocolată.
Vom asambla tortul într-o formă.
Înmuiați fiecare biscuit în lapte, așezați un strat de biscuiți și acoperiți-l cu cremă.
Formați tortul astfel până când se termină ingredientele. Ultimul strat să fie cremă, pe care o presărați cu ciocolată rasă.
Puneți desertul la frigider peste noapte.
Îndepărtați forma și serviți acest tort extrem de simplu, dar foarte gustos și delicat, la micul dejun.