angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Dieta Dukan Pareri – Cat Poti Slabi cu Dukan? Te ingrasi dupa ce termini?

dieta-dukan-sfaturi-rezultate

Dieta Dukan este una din multele diete ce te ajuta sa scapi de kilogramele suplimentare rapid. Cum functioneaza? Iti voi arata explicat chiar acum. Eu am tinut dieta Dukan in urma cu vreo 3 ani, am slabit cu ajutorul iei in jur de 15 kilograme si ghici ce, nu m-am ingrasat inapoi!

Efectul yoyo si frica de ingrasare dupa ce tii o dieta de slabit sunt, in mare parte niste chestii care pot fi evitate foarte usor daca intelegi cum functioneaza o dieta si daca iti intelegi organismul. Fa lucrurile asa cum trebuie si vei putea sa manaci ce vrei, atat in timpul dietei cat si dupa ce o termeni si nu te vei ingrasa niciodata!

Ce este Dieta Dukan?

Dieta Dukan este o dieta speciala cu un continut scazut de carbohidrati. Este compusa din patru etape/faze.

  1. Faza de atac
  2. Fata de croaziera
  3. Faza de consolidare
  4. Faza de stabilizare

Toate fazele dietei dukan, impreuna cu idei de meniuri pentru fiecare zi si pentru fiecare faza, le poti gasi pe siteul dietadukan360.ro. Este cel mai complet ghid gratuit pentru dieta dukan in acest moment si vi-l recomand cu cea mai mare caldura. Ba chiar, am „furat” cateva informatii de acolo pentru a completa acest articol.

Asadar, daca vrei sa afli ce trebuie sa mananci in fiecare zi in dieta dukan, gasesti acolo toate informatiile de care ai nevoie. Cu toate astea, am recomandat si eu cateva retete delicioase la finalul articolului.

Doctorul Pierre Dukan a elaborat dieta Dukan bazandu-se pe doua aspecte importante: reducerea carbohidratilor si consumul ridicat de proteine si legume. Dukan a dezvoltat de asemenea si un program unic de coaching ce te ajuta sa maximizezi eficienta dietei Dukan.

doctorul-pierre-dukan

Cum functioneaza dieta Dukan?

Dieta Dukan contine patru faze diferite: faza de atac, de croaziera, de consolidare si de stabilizare. Te ajuta sa determini greutatatea ideala, bazandu-se pe istoricul sanatatii tale astfel incat sa iti poti stabili un obiectiv realist si sanatos.

meniu-dieta-dukan

Prima faza a dietei Dukan: Faza de atac

Faza de atac a dietei Dukan este cunoascuta si ca faza proteica. In timpul acestei faze, poti manca doar proteine naturale si ai la dispozitie 68 de varietati din care poti alege.

Poti suplimenta cu 1,5 linguri de tarate de ovaz. Aceasta faza dureaza de la 2 la 7 zile, in functie de varsta, kilogramele pe care vrei sa le dai jos si numarul de diete pe care le-ai urmat pana acum.

Exista multe retete dukan pentru faza 1. Vezi la sfarsitul articolului cele mai recomandate dintre acestae.

A doua faza a dietei Dukan: Faza de croaziera

A doua faza a dietei Dukan adauga in meniul tau 32 de legume fara amidon. In timpul acestei faze, pierderea in greutate trebuie sa se stabilizeze partial alimentandu-te incet cu anumiti carbohidrati. Durata fazei de croaziera depinde de kilogramele pe care vrei sa le pierzi, dar in general dureaza in jur de trei zile pentru fiecare 500g pe care vrei sa le pierzi.

Daca vrei o reteta dukan pentru faza 2, le gasesti pe cele mai recomandate la finalul articolului.

A treia faza a dietei Dukan: Faza de consolidare

Dupa primele doua faze esti foarte vulnerabil si ai toate sansele sa recastigi greutatea pierduta. Pentru a evita efectul yo-yo a fost proiectata faza de consolidare. In timpul acestei faze ar trebui sa adaugi cateva oua, peste, alune, interzise in fazele anterioare. Dar inca trebuie sa fii atent la cantitatea de alimente.

De asemenea, ai voie acum sa mananci doua mese asa-numite „festive” pe saptamana. Aceste libertati sunt combinate cu o regula stricta: Joia este zi de proteine. Ramai in faza de consolidare cate 5 zile pentru fiecare 500g pe care le-ai pierdut in faza de croaziera.

Vezi aici o retata de cafea pe care o poti folosi in dieta dukan

Ultima faza a dietei Dukan: Faza de stabilizare

Aceasta faza dureaza tot restul vietii. Acum depinde de tine sa ramai dsciplinat si sa iti pastrezi stilul alimentar sanatos pe care l-au deprins in fazele anterioare. Asigura-te ca ai o zi pe saptamana in care mananci doar proteine, pentru a mentine rezultatele.

Uite aici un video cu toate fazele acestei diete

https://www.youtube.com/watch?v=ZNXS21T-qlM

Dieta Dukan – Pareri

Am auzit pareri foarte bune despre dieta dukan. Majoritatea celor care au incercat-o au reusit sa slabeasca. Problema este, insa, ca sunt reguli pe care trebuie sa le respecti toata viata, pentru a-ti mentine rezultatele. Asadar, important e sa fii consecvent. Daca iti doresti cu adevarat si respecti regulile din fazele de mai sus vei reusi nu doar sa obtii rezultate ci si sa le pastrezi.

Concluzie – cat poti slabi cu dieta dukan?
cat-poti-slabi-cu-dieta-dukan
cate kilograme poti sa slabesti cu dieta dukan

Dieta Dukan te poate ajuta sa pierzi in greutate intr-un timp foarte scurt. Dar ar trebui sa fii atent la ce mananci pentru ca o dieta variata este foarte importanta pentru sanatatea ta. Deci, ii oferi dietei Dukan o sansa? Daca urmezi aceasta dieta si incepi sa te simti rau, mergi la un medic.

Retete pentru dieta Dukan

Acum ca ai toate informatiile de care ai nevoie, este timpul sa trecem la practica. Iata cateva retete de slabit din dieta dukan care te pot ajuta sa ajungi la greutatea dorita in cel mai scurt timp.

Lipie din Brânză și ceapă cu Hummus

Portii: 2

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 8-10 minute

Aceasta este o reteta rapida pe care o fac atunci cand stiu ca voi fi plecata toata ziua, deoarece o pot impacheta cu usurinta intr-o cutie si o pot lua cu mine. Reteta ofera si jumatate din cantitatea zilnica de tarate de ovaz pentru faza de stabilizare.

Ingrediente lipie:

  • 4 linguri de tarate de ovaz
  • 3 linguri de iaurt natural fara grasime
  • 1 ou, batut
  • 2 cepe, tocate fin
  • 25 g branza Cheddar, rasa
humus-dieta-dukan
Humus preparat special pentru dieta Dukan

Ingrediente humus:

  • 400g naut
  • 1 catel de usturoi, decojit
  • 2 linguri de iaurt natural fara grasime
  • o mana mica de patrunjel proaspat
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • un pic de paprika
  • condimente

Pentru a pregati lipiile, se amesteca taratele de ovaz, iaurtul, oul, cepa si cascavalul ras. Incalzeste 3 picaturi de ulei intr-o tigaie la foc mediu si sterge-o apoi cu hartie de bucatarie. Adauga amestecul in tigaie. Lasa lipia pe foc pentru 4-5 minute, apoi scoate-o si tai-o felii.

Pentru a pregati humusul, trebuie sa pui toate ingredientele intr-un blender si sa le amesteci pana compozitia devine neteda.

Ou Scotch

Portii: 4

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 35 minute

Toata lumea iubeste ouale Scotch, iar acestea sunt mult mai sanatoase decat cele cumparate de la magazin, mai ales ca poti adauga condimentele dorite. Aceasta reteta este simpla si cu siguranta va fi pe placul intregii familii.

  • 5 oua mari
  • 8 carnati cu continut scazut de grasimi
  • 2 felii de paine integrala, faramitate
  • 1 lingura tarate de ovaz
  • Salata

Preincalzeste cuptorul la 190 C. Fierbe 4 oua in apa clocotita timp de 8 minute. Scoate-le si pune-le sub apa rece. Lasa-le sa se raceasca putin pentru a fi mai usor de manevrat, apoi decojeste-le.

Indeparteaza pielea de pe carnati si, folosind carnea din 2 carnati pentru fiecare ou fiert, fa o minge si apoi apasa oul in ea, pana ce acesta este acoperit complet de carne.

Bate oul ramas si pune-l intr-un castron putin adanc. Se amesteca pesmetul si taratele de ovaz si se pun pe o farfurie sau un fund de tocat.

Trece ouale acoperite cu carnea din carnati prin oul batut, apoi roteste-le prin amestecul de pesmet pana se acopera complet. Asaza-le pe o tava de copt si baga-le in cuptor pentru 20-25 minute, pana capata o culoare aurie.

Le poti servi cu o salata de vara.

Pate de fasole, ton si menta

pate-fasole-dieta-dukan

Portii: 4

Timp de pregatire: 10 minute

Un pate cu adevarat bun este cel pe care il poti combina cu o multime de cruditati si il poti lua cu tine in cutia de pranz, pentru o gustare rapida.

Ingrediente:

  • 400g fasole boabe
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de iaurt grecesc fara grasime
  • condimente
  • 130g ton din conserva
  • 1 lingura de menta proaspata tocata
  • ardei rosii si galbeni

Pune boabele de fasole, sucul de lamaie, iaurtul si condimentele intr-un robot de bucatarie. Adauga jumatate din cantitatea de ton si proceseaza-l pana se formeaza o pasta neteda. Se pune intr-un castron si se amesteca cu restul de ton si menta tocata. Se serveste cu ardei.

Crab burger

Portii:4

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 6-8 minute

Daca iti plac burgerii, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta. Foloseste atat carne de crab negru cat si carne de crab alt pentru o aroma excelenta. Pentru a praji semintele de susan trebuie doar sa le gatesti intr-o tigaie uscata pana incep sa capete o culoare aurie.

Ingrediente:

  • 4 cepe, taiate fin
  • 450g carne de crab
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 2 oua, batute
  • 100g firimituri de paine
  • Condimente
  • Varza tocata
  • 25g pastai tocate
  • 12 rosii cherry, taiate in jumate
  • 2 ardei rosii, desecati si taiati subtire
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 linguri seminte de susan, prajite

Intr-un bol mare, amesteca ceapa, carnea de crab, coaja de lamaie, patrunjel, oua, firimituri de paine si condimente. Umezeste-ti mainile si formeaza 3 chiftele, apoi pune-le in frigider pentru a se raci timp de 20-30 de minute.

Incalzeste 3 picaturi de ulei intr-o tigaie si apoi sterge-o cu hartie de bucatarie. Gateste burgarii pe fiecare parte timp de 3-4 minute pana capata o culoare maro.

Intre timp, amesteca varza, rosiile, ardeii, rosiile, uleiul de masline si sucul de lamaie. Serveste burgerii presarati cu seminte de susan prajite. Daca esti in faza de stabilizare, poti servi burgerii chiar si cu sos dulce.

Compot de rubarba cu crema de portocale

Portii: 4

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 10 minute

O modalitate delicioasa de a servi rubarba – acest fruct minunat este delicios daca este combinat cu o crema de portocale. De asemenea, rubarba este considerata oficial o leguma, deci te poti bucura de acest desert si in faza de croaziera.

Ingrediente:

  • 50g radacina de ghimbir
  • 3 linguri de indulcitor
  • 300g rubarba, taiata in bucati de 1-2 cm
  • 3 linguri iaurt grecesc fara grasime
  • 3 linguri smantana proaspata cu continut redus de grasime
  • coaja rasa de la o lamaie

Pune ghimbirul si indulcitorul intr-o cratita cu 150 ml apa, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, mai lasa cratita pe foc pentru inca 2-3 minute.

Se adauga si rubarba si se fierbe pentru inca 4-5 minute. Ia cratita de pe foc si las-o sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Intre timp, bate iaurtul cu smantana proaspata si coaja de lamaie. Serveste compotul de rubarba cu crema de portocale.

Crema de ou cu scortisoara

Portii: 4

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 35-40 minute

Preferata familiei, gatita de mame si de bunici de-a lungul anilor. Cu siguranta nu trebuie sa ratezi aceasta reteta.

  • 600ml de lapte degresat
  • 3 oua
  • 3-4 lingurite de indulcitor
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de iaurt grecesc fara grasimi
  • nucsoara proaspata rasa, pentru topping

Preincalzeste cuptorul la 150 C. Incalzeste laptele intr-o tigaie mica, dar nu-l lasa sa fiarba. Intr-un bol mare, amesteca ouale, indulcitorul, scortisoara si iaurtul. Toarna laptele incalzit peste amestecul de ou, amesteca continuu, apoi trece totul printr-o sita.

Pune patru vase mici intr-o tava in cuptor si toarna amestecul in fiecare dintre ele. Presara nucsoara rasa. Toarna apa fierbine in tava in care ai pus vasele mici. Baga la cuptor pentru 35-40 minute. Dupa ce se racesc usor se pot servi.

Sper ca aceste diete sa te fi ajutat sa tii dieta dukan mai usor. Acum poti avea slabi avand un meniu bogat. Nu e nevoie sa te infometezi, trebuie doar sa ai grija ce mananci.

 

Alte informații utile:

Ce ALIMENT SECRET trebuie să punem în SALATĂ ca să slăbim mai ușor?
Nutriție

Ce ALIMENT SECRET trebuie să punem în SALATĂ ca să slăbim mai ușor?

dieta-cu-struguri
Nutriție

CURA cu STRUGURI – Vezi ce BENEFICII are ASUPRA SĂNĂTAȚII

gelatina-dureri-articulare
Nutriție

3 retete VECHI pentru ÎNTINERIREA articulatiilor si tendoanelor

servirea mesei
Nutriție

Hai dragă, ca n-ai mâncat nimic, mai ia puțin (că nu îngrașă)!

mere-calitate
Nutriție

Merele – „doctoria” din grădină cu mari beneficii pentru intestine și inimă

dieta-pranz
Nutriție

Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

Caralean Capsule Pierdere in Greutate
Nutriție

Caralean – cat pot slabi cu aceste capsule?

probioticele-si-rolul-acestora
Corp

Ce sunt probioticele

alimente-in-care-gasiti-vitamine
Corp

În ce alimente găsiți principalele vitamine

fructe-si-legume-care-trebuie-consumate-doar-bio
Corp

10 fructe și legume de evitat…

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară