angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Fasole albă la borcan, în sos de roșii: ține toată iarna

Fasole in sos de rosii

Ca leguma, fasolea este foarte sățioasă si este foarte bogata in proteine. Fasolea poate fi folosită pentru a pregăti multe conserve la borcan, foarte gustoase și perfecte pentru a gati mai multe feluri de mancare.

Eu pregatesc aceasta reteta de fasole in sos de rosii in fiecare an pentru ca ma ajuta sa fac mancare rapid, atunci cand nu am foarte mult timp liber. Nu am mai cumparat conserve de fasole de la magazin de cand pun fasolea asa, acasa.

Veti avea nevoie de:

  • 1 kg de fasole uscată
  • 2 kg roșii roșii coapte
  • 0,5 kg de morcovi
  • 0,5 kg ceapă
  • 0,5 kg ardei gras rosu
  • 150 gr pasta de tomate
  • 120 gr zahăr
  • 50 gr sare
  • 100 ml de oțet 9%
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura boia macinata
  • 1 lingura piper negru
  • 3 catei de usturoi
  • coriandru și alte condimente după dorință

Mod de preparare pas cu pas:

În primul rând, trebuie să fierbi fasolea. Este mai bine să folositi fasole alba deoarece este mai fină. Ar trebui sa fierbeti fasolea intr-o cratita normala sau la oala sub presiune, principalul lucru important este ca fasolea să nu fiarbă foarte tare și să nu crape prea mult.

Tăiați ceapa în cuburi și dați morcovul pe răzătoare. Se pun intr-o tigaie cu fund gros, se toarna putin ulei si se prajesc legumele la foc mediu pana se inmoaie, amestecand din cand in cand.

Opăriți roșiile, tăiați-le și îndepărtați coaja. Dati roșiile într-o mașină de tocat carne sau blender.

Curăță ardeiul gras de semințe, tăiati-l cubulețe mici.

Adăugați sosul de roșii peste ceapă și morcovi, urmat de ardei gras și pasta de roșii. Aduceți compozitia la fierbere și gătiți la foc mic timp de 40 de minute.

Se macină usturoiul și ardeiul iute într-un blender, se adaugă în sos. Il poti bate cu un blender (tot sosul) pana se omogenizeaza.

Pune fasolea fiartă în sosul de roșii finit. Se condimentează cu sare și zahăr. Și nu uitați de condimente. Se fierbe inca 10 minute.

Se toarnă oțet în cratita, se mai lasă să fiarbă 3-4 minute, apoi se pune fasolea fierbinte cu sos in borcanele fierbinți, sterilizate.

Strangeti bine capacele si intoarceti borcanele cu susul in jos. Acoperiti cu un prosop si lasati sa se raceasca. Daca vreti sa fiti mai siguri, puteti steriliza borcanele pentru 10-15 minute, intr-o oala incapatoare, pe fundul careia veti pune un prosop.

Spor la treaba!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară