angela.
16 mai (vineri), 2025
angela.

Fursecuri fragede cu unt și gem – un adevărat deliciu!

Fursecuri cu unt

Fursecuri cu unt sunt un deliciu pe care nu te poți opri din mâncat! Această rețetă minunată de fursecuri cu unt și gem va aduce un zâmbet pe chipul oricui le gustă. Sunt perfecte alături de un ceai sau o cafea fierbinte.

Cum să faci fursecuri cu unt?

Pentru rețeta de fursecuri cu unt, vom folosi făină de grâu fără agent de creștere, unt sau margarină la temperatura camerei, zahăr fin și esență de vanilie.

Vom amesteca bine ingredientele și vom frământa aluatul manual până obținem o masă uniformă. Lăsăm aluatul să se odihnească 15 minute. Modelăm fursecurile, formăm biluțe și adăugăm gemul preferat. Coacem fursecurile și le savurăm!

Ingrediente pentru rețeta de fursecuri cu unt

  • 250 g făină de grâu fără agent de creștere
  • 170 g unt sau margarină la temperatura camerei
  • 100 g zahăr pudra
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Dulceata/gem/marmelada

Mod de preparare

Într-un bol mare, adăugați făina de grâu, untul sau margarina la temperatura camerei, zahărul fin și esența de vanilie. Amestecați foarte bine aceste ingrediente și apoi frământați cu mâinile până obțineți un aluat omogen.

Acoperiți aluatul din bol cu un șervețel curat și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.

Formați rulouri din aluat și tăiați-le în bucățele de aceeași dimensiune. Rulați bucățelele între palme pentru a forma biluțe și așezați-le pe tăvi mari de copt, lăsând spațiu între ele.

Folosiți un instrument pentru a face o mică cavitate  (sau degetul) în fiecare biluță și adăugați gem. Repetați procesul pentru toate biluțele.

Preîncălziți cuptorul la 180°C timp de 15 minute, timp în care lăsați fursecurile să se odihnească.

După acest timp, coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-15 minute. Fursecurile vor fi moi când le scoateți din cuptor, dar se vor întări pe măsură ce se răcesc.

Odată răcite, treceți fursecurile prin zahăr pudra și transferați-le pe un platou. Serviți și savurați aceste magnifice fursecuri cu unt!

Poftă bună!

Alte informații utile:

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

desert cu budinca de vanilie si blat pufos
Prăjituri

Desert cu budincă de vanilie, nuci și cocos: neapărat trebuie să îl încercați!

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară