angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Gogoși pufoase, umplute cu gem, după rețeta bunicii – desertul copilăriei

Gogosi cu gem

Căutați o rețetă pentru gogosi care să fie pufoase și să aibă un gust delicios? Încercați această rețetă de la bunica mea! Aluatul este pregătit rapid și gogosile sunt gata în câteva minute.

Aceste gogosi sunt ideale pentru toate gusturile. Sunt perfecte pentru micul dejun, prânz, cină sau pur si simplu ca desert.

Ingrediente necesare:

  • 3 căni de făină de grâu dur
  • 1 ½ căni de făină alba
  • 1 pachet de drojdie uscată
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de apă
  • 5 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriță de sare
  • 2 cartofi fierți, piure
  • Puțină coajă rasă de lămâie
  • Puțin rom
  • Ulei pentru prăjit
  • Gem sau dulceață pentru umplut
  • Zahăr pudră cu vanilie pentru pudrare

Mod de preparare:

Pregătire:

Într-un vas mic, încălziți laptele până devine caldut. Adăugați drojdia uscată și 2 linguri de zahăr. Amestecați bine și lăsați să stea timp de aproximativ 5 – 10 minute până când drojdia începe să facă bule.

Amestecarea ingredientelor uscate:

Într-un castron, amestecați făina de grâu dur și făina pentru toate scopurile. Adăugați puțină sare și amestecați.

Pregătirea aluatului:

Turnați drojdia dizolvată cu lapte și apă într-un castron mare. Adăugați uleiul, cartofii piure, coaja rasă de lămâie și romul. Amestecați totul bine.

Adăugați treptat ingredientele uscate în amestec și amestecați până când se formează un aluat neted. Puteți folosi un mixer sau mâinile.

Creșterea aluatului:

Lăsați aluatul să crească, acoperit cu un șervet, într-un loc cald timp de aproximativ 1 – 2 ore, până când volumul său se dublează.

Prăjire:

Pregătiți uleiul pentru prăjit. Când uleiul este fierbinte, dați formă aluatului în bile mici, care sunt ușor rupte în mijloc, și așezați-i cu grijă în uleiul fierbinte. Prăjiți pe ambele părți până când devin aurii.

Servire:

Scoateți gogosile din ulei și lăsați-le să se scurgă de excesul de ulei pe prosoape de hârtie.

Umpleți gogosile cu gem sau dulceață. Pudrați cu zahăr pudră cu vanilie.

SFATURI:

Puteți adăuga stafide, coajă de lămâie confiată sau fulgi de ciocolată în aluat.

Puteți umple gogosile și cu budincă, frișcă sau Nutella.

Dacă nu aveți drojdie uscată disponibilă, o puteți înlocui cu 12 g de drojdie proaspătă.

Pofta buna!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară