angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Melcișori din aluat foietaj cu cremă de brânză: Gustare rapidă plină de savoare

melcisori din foietaj cu crema de branza

Căutați ceva rapid, gustos și în același timp spectaculos ca aspect? Acești melci crocanți din aluat foietaj cu cremă de brânză sunt o alegere excelentă! Sunt perfecți ca gustare, pentru picnic sau ca aperitiv original pentru oaspeți.

Prepararea este simplă, iar rezultatul va impresiona garantat.

De ce avem nevoie:

Bază:

  • 1 pachet de aluat foietaj proaspăt (275 g)

Pentru umplutură:

  • 1 lingură ulei de măsline (pentru prăjit)
  • 1 ceapă roșie medie (tocată mărunt)
  • 1/2 ardei galben (tocat mărunt)
  • 1/2 ardei roșu (tocat mărunt)
  • 1/2 ardei verde (tocat mărunt)
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)
  • 100 g cremă de brânză (ex: Philadelphia, Mascarpone, Ricotta)

Pentru finisare:

  • 1 ou (pentru uns)

Cum procedăm:

Pregătiți aluatul foietaj proaspăt.

Pregătirea umpluturii de legume:

Într-o tigaie cu ulei de măsline încins, adăugați ceapa roșie tocată și căliți până devine aurie.

Adăugați ardeiul galben, roșu și verde, toate tocate mărunt.

Condimentați cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

Prăjiți la foc mic până când legumele se înmoaie și capătă o culoare frumoasă.

Melci crocanți cu umplutură de legume și cremă de brânză

Adăugarea cremei de brânză:

După ce legumele sunt gata, transferați-le într-un bol și adăugați crema de brânză (ex: Philadelphia, Mascarpone, Ricotta).

Amestecați bine până obțineți o umplutură fină și omogenă.

Melci crocanți cu umplutură de legume și cremă de brânză

Formarea melcilor:

Întindeți umplutura peste aluatul de foietaj pregătit.

Folosind o rotiță sau un cuțit de patiserie, tăiați aluatul în fâșii egale.

Rulați fiecare fâșie din ambele capete spre mijloc, formând inimioare sau melci.

La rulare, aveți grijă ca umplutura să rămână în interior.

Melci crocanți cu umplutură de legume și cremă de brânză

Melci crocanți cu umplutură de legume și cremă de brânză

Pregătirea pentru coacere:

Așezați melcii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Lăsați spațiu între ei pentru a se putea extinde la copt. Ungeți-i cu ou bătut pentru a obține o culoare aurie frumoasă.

Melci crocanți cu umplutură de legume și cremă de brânză

Preîncălziți cuptorul la 200 °C.

Coaceți melcii timp de 30 de minute sau până devin frumos aurii și crocanți.

După coacere, lăsați-i să se răcească puțin.

Sfaturi:

Adăugați brânză rasă deasupra înainte de coacere.

În loc de cremă de brânză simplă, folosiți o cremă cu ierburi aromatice sau un caș proaspăt aromatizat.

Pentru o variantă mai picantă, adăugați un ardei iute tocat fin.

Melci crocanți cu umplutură de legume și cremă de brânză

Vă dorim poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară