angela.
8 noiembrie (sâmbătă), 2025
angela.

Negresă delicioasă și pufoasă, cu glazură de ciocolată

negresa-pufoasa-cu-glazura-ciocolata

Dacă îți dorești un desert clasic, care să îmbine perfect gustul intens de ciocolată cu textura pufoasă a unui blat proaspăt, atunci aceste amandine sunt alegerea ideală! Ușor de făcut acasă, ele oferă acel gust nostalgic al cofetăriilor de odinioară, dar cu un plus de prospețime și arome naturale. Blatul aerat, crema catifelată de ciocolată și siropul aromat cu esență de rom transformă această prăjitură într-un adevărat deliciu!

Fie că le pregătești pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru o după-amiază în familie, amandinele sunt un răsfăț dulce care îi va încânta pe toți. Surprinde-i pe cei dragi cu acest desert făcut cu dragoste, care cu siguranță va deveni un favorit în casa ta!

Ingrediente pentru aluat:

  • 280 ml lapte
  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • 300 g zahăr
  • 60 g ulei
  • 1 fiolă esență de rom
  • 55 g pudră de cacao
  • 60 g unt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 4 linguri pudră de cacao
  • 5-6 linguri apă
  • 4 linguri zahăr
  • 50 g unt
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare:

Cernem făina și pudra de cacao într-un bol adânc. Adăugăm zahărul, ouăle, laptele și omogenizăm. Adăugăm untul, uleiul și mixăm până la omogenizare. La final adăugăm și sarea și esența și amestecăm din nou.

Transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 45 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.

Lăsăm să se răcească. Opțional, se poate însiropa cu 250 ml lapte rece.

Pentru glazură, încălzim zahărul împreună cu pudra de cacao. Adăugăm apa și untul și fierbem timp de 2 minute, amestecând continuu. Luăm glazura de pe foc, încorporăm uleiul și turnăm imediat peste prăjitură.

Amandinele de casă sunt nu doar un desert spectaculos, ci și o adevărată experiență culinară. Fiecare strat, de la blatul fin și însiropat până la crema bogată de ciocolată, contribuie la o combinație de gusturi și texturi de neuitat.

Pentru un plus de eleganță, poți decora fiecare porție cu un fir de frișcă sau câteva migdale mărunțite. Savurați-le alături de o cafea aromată sau un ceai parfumat pentru un moment perfect de relaxare! Poftă bună și bucurii alături de cei dragi!

Alte informații utile:

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

rulouri-bacon-oua-castraveti-umplutura
Sfaturi Practice

Rulouri Aperitiv din bacon (cu umplutură de ouă, castraveți și smântână)

marinada-carne-delicatese-zile-mari
Sfaturi Practice

Marinadă excelentă pentru orice friptură – Transformă orice carne într-o delicatesă

placinta-tava-cu-mere-frageda
Sfaturi Practice

Plăcintă la tavă cu mere (cu multă umplutură) – Foarte fragedă și foarte aromată

crema-banane-simpla-si-delicioasa
Sfaturi Practice

Cremă cu banane – Uite ce ușor se prepară și ce bună este

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară