angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Nuci de casa umplute cu lapte condensat

Nuci delicioase din copilărie, pe care mama le pregătea întotdeauna de srbătorile mari și pe care le iubeam foarte mult. Nimic nu s-a schimbat acum, încă ador aceste nuci. Vă sugerez să salvați și să pregătiți și voi această delicatesă!

Cu această rețetă, nucile ies foarte gustoase și crocante (nu tari!), și rămân așa și în zilele următoare. Și dacă gătiți lapte condensat acasă, va fi o delicatesă incredibilă.

Și pentru cei care vor coji moi, recomand să amestecați laptele condensat fiert cu unt, aproximativ 100 sau 150 de grame de unt pentru 1 cutie de lapte condensat. Nu va strica gustul, iar nucile se vor înmuia în câteva ore. Și de asemenea coaceți-le până capătă o culoare auriu pal (nu maro!) Așadar, să trecem la rețeta.

Pot fi umplute si cu gem sau crema pe baza de nuca, asa cum se facea odata. Eu am ales, de data aceasta, sa le umplu cu lapte condensat.

Ingrediente:

  • Unt – 200 gr
  • Ou – 2 bucăți
  • Zahăr – 150 gr
  • Făină – 450 gr
  • Praf de copt – 10 gr
  • Lapte condensat fiert – 500 gr (plus 120 gr)
  • Nuci – 50 gr

Preparare:

Gătim laptele condensat în avans, în cutie (sau puteti cumpara lapte condensat deja fiert). Pe foc mai mic decât mediu timp de 2,5 ore, astfel încât apa să acopere cutia pe întreaga durată a gătitului. (Dacă urmează să amestecați cu unt, e mai bine să gătiți timp de 3 ore).

Topiți untul.

Bateți ouăle și zahărul până când ingredientele se combină. Turnați untul nu fierbinte și amestecați bine pentru ca zahărul să se dizolve.

Combinați praful de copt cu făina și cerneti, adăugați în amestecul de ouă cu unt și frământați aluatul cu mâinile. Aluatul iese elastic.

Formați biluțe din aluat și așezați într-un aparat de făcut nuci, încălzit.

Timpul de coacere este de aproximativ 3 minute. Dar ajustați conform aparatului dvs. de făcut nuci. Nu vă fie teamă să deschideți într-un minut și să verificați gradul de gătire. După prima serie, veți ști deja timpul exact de gătit.

Dacă există margini inegale, le puteți tăia și amesteca cu laptele condensat.

Umpleți fiecare jumătate cu lapte condensat fiert și, dacă doriți, adăugați o bucată de nucă. Eu pun mai puțin de 1/4 dintr-o nucă. Pofta buna!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară