angela.
14 iunie (sâmbătă), 2025
angela.

Cum sa fac ostropel de pui – Rețetă Delicioasă și Rapidă

ostropel-de-pui

Din categoria “cum sa fac o reteta” iti sugeram o reteta delicioasa, usor digerabila care se potriveste de minune cu mamaliga si un bun pahar de vin.

  • Timp de gătire: 40 min.
  • Complexitate: medie

 Ingrediente:

  • pulpe, aripi sau piept de pui,
  • rosii proaspete sau in cutie ( rosii cuburi),
  • 3 fire de ceapa verde,
  • 4 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • 100 ml vin alb,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper.

 Cum sa fac ostropel cu carne de pui:

Pulpele se spala bine si se sterg cu hartie absorbanta, sareaza-le, pipereaza-le si punele la prajit, in putin ulei de masline, sub capac pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit adauga vin alb si lasa-l sa se evapore.

Scoate pulpele din cratita si adauga ceapa verde taiata rondele fine si las-o sa se caleasca putin pana cand se inmoaie, adauga apoi rosiile taiate cubulete mici, busuioc si sare dupa gust.

Lasa sosul de rosii sa fiarba la foc mic pana scade. Daca-l doresti putin mai gros, poti pune putina faina dizolvata in apa. Cat sosul fierbe, piseaza cativa catei de usturoi. Cand sosul e aproape gata adauga pulpele si usturoiul si mai lasa cateva minute pe foc. Pofta buna!

BONUS Desert: Cum sa fac un cosulet cu fructe si vanilie

Echipa noastra te rasfata astazi cu un delicios cosulet de fructe cu vanilie, racoritor si hranitor. Vara acesta lasa-te purtata pe plaiuri exotice de savoarea fructelor imbratisate de parfumul delicat de vanilie.

  • Dificultate: redusa
  • Timp de pregatire: 40 min.

Ingrediente:

  • vaniglie;
  • curmale proaspete;
  • 2 kiwi;
  • 1/2 mango;
  • 2 felii de pepene: galben si alb;
  • 1 nuca de cocos;
  • rom;
  • suc de lamaie.

Cum se face un cosulet cu fructe si vanilie:

Taie in jumatate nuca de cocos si lasa sa se scurga „laptele”. Cu un cutit bine ascutit taie cateva „panglici” de cocos, foarte, foarte subtiri.

Taie felii cele 2 kiwi iar mango in cubulete, pune-le intr-un catronel, adauga cateva bucati de curmale, aromeaza cu un strop de rom si cu un pic de suc de lamaie si parfumeaza cu ceva seminte de vaniglie. Amesteca totul delicat si pune la frigider pentru circa 15 minute.

Umple coaja de cocos cu mixul de fructe de la frigider, decoreaza cu feliile de pepene galben si alb, cu „panglicile” de cocos si cu un varf de cutit de nuca de cocos rasa. Pofta buna!

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară