angela.
11 iulie (vineri), 2025
angela.

Pâine de Casă, Fără Frământare: Moale și Pufoasă

Paine la tava

Această rețetă simplă îți permite să faci pâine de casă rapid și fără să frămânți aluatul.

Prepararea pâinii acasă poate părea complicată, dar cu această rețetă rapidă și gustoasă, devine o sarcină ușoară. Această pâine de casă făcută la blender este perfectă pentru cei care caută un preparat simplu, dar delicios.

De ce să alegi pâinea de casă?

Practică: Cu doar câteva ingrediente și o rețetă ușoară, poți face o pâine gustoasă fără bătăi de cap.

Versatilă: Această rețetă de bază se poate personaliza cu diverse ingrediente, de la umpluturi până la condimente.

Aromă de casă: Nu se compară nimic cu mirosul și gustul unei pâini proaspăt scoase din cuptor.

Ingrediente necesare:

  • 2 ouă
  • 1 ¼ cană de lapte călduț
  • ¼ cană de zahăr
  • ½ cană de ulei
  • 1 praf de sare
  • 3 căni de făină albă
  • 1 pliculeț de drojdie uscată (10 g)

Instrucțiuni de preparare:

Pasul 1: Pregătirea Aluatului

În blender, adaugă ouăle, laptele călduț, uleiul, zahărul și sarea. Amestecă timp de aproximativ 1 minut și jumătate, până obții o compoziție omogenă.

Pasul 2: Adăugarea Ingredientelor Uscate

Transferă compoziția lichidă într-un bol și adaugă două căni de făină. Amestecă bine cu o lingură de lemn, apoi adaugă restul de făină și drojdia uscată. Amestecă până când obții un aluat omogen.

Pasul 3: Lăsarea Aluatului la Crescut

Aluatul va fi puțin moale, dar acest lucru este normal. Pune-l într-o formă unsă cu ulei (preferabil de 25 cm lungime) și lasă-l să crească timp de aproximativ 30 de minute.

Pasul 4: Coacerea Pâinii

După ce aluatul a crescut, coace-l într-un cuptor preîncălzit la 180°C până când devine auriu.

Sfaturi:

Pâine integrală: Înlocuiește o parte din făina albă cu făină integrală pentru o variantă mai sănătoasă.

Pâine cu umplutură: Adaugă brânză, șuncă, roșii uscate sau alte ingrediente preferate pentru o pâine cu umplutură.

Pâine dulce: Adaugă fructe confiate, stafide, scorțișoară sau ciocolată pentru un gust dulce.

Păstrare: După ce s-a răcit, păstrează pâinea într-o pungă sau un recipient ermetic.

Personalizează-ți pâinea:

Pâine Integrală cu Semințe: Înlocuiește o parte din făina albă cu făină integrală și adaugă semințe de in, chia sau susan.

Pâine Dulce cu Fructe: Poți adăuga banane, mere sau căpșuni mărunțite, împreună cu scorțișoară sau nucșoară.

Pâine cu ierburi aromatice: Adaugă ierburi aromatice precum pătrunjel, ceapă verde, busuioc sau oregano pentru o aromă intensă.

Tags: Retete de paine

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad cu zahar brun
Rețete

Sirop din muguri de brad sau molid, rețetă cu zahăr alb sau brun

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară