angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Pandișpan cu caise super fin și pufos – Foarte aromat și delicios!

Pandișpan-cu-caise

Această rețetă de pandișpan cu caise este perfectă pentru sezonul cald, când caisele sunt în plin rod. Cu un aluat fin și pufos, aromatizat cu suc și coajă de lămâie, acest desert este simplu de preparat și delicios de savurat. Ingredientele sunt ușor de găsit și pașii de urmat sunt clar descriși, garantând un rezultat de succes de fiecare dată.

Prăjitura se remarcă prin textura sa ușoară și gustul răcoritor, fiind ideală pentru a fi servită la orice ocazie, fie că este vorba de o întâlnire de familie sau o după-amiază relaxantă. Înlocuirea caiselor cu alte fructe de sezon oferă varietate și prospețime acestei rețete versatile.

Ingrediente

Aluat:

  • 200 g făină fină
  • 200 g făină semigrunjoasă
  • 250 g zahăr pudră
  • 5 ouă
  • 300 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • Sucul și coaja rasă de la 1 lămâie

Mai avem nevoie de: Caise proaspete

Mod de preparare

Este sezonul caiselor, din care gospodinele fac prăjituri fantastice 🙂 Și pentru că inspirația nu este niciodată suficientă, vă ofer rețeta mea preferată, foarte simplă, pentru o prăjitură super fină cu caise dulci și gust răcoritor de lămâie 🙂

1. Pregătim caisele dulci și coapte. Această prăjitură este mai gustoasă dacă are multe caise 🙂 Puteți tăia caisele, dar eu le-am lăsat doar pe jumătate.

2. Gălbenușurile se bat cu zahărul și sarea. Adăugăm treptat tot uleiul și amestecăm bine cu mixerul. Apoi încorporăm sucul și coaja rasă de lămâie. În final, alternăm între a adăuga laptele și făinurile amestecate anterior cu praful de copt.

3. Din albușuri batem o spumă tare și o încorporăm ușor în aluat.

4. Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu ulei și presărată cu puțină făină. Așezăm deasupra caisele și coacem în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 30 de minute. Verificăm cu o scobitoare pentru a ne asigura că este copt.

5. Lăsăm prăjitura să se răcească complet. Eu am copt prăjitura într-o tavă de 38×29 cm.

Prăjitura este fină și ușoară ca un nor și are un gust absolut fantastic! Puteți înlocui fructele în funcție de sezon. Orice fruct ați alege, prăjitura va fi întotdeauna delicioasă! Poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară