angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Rețetă de piure de prune pentru deserturi și torturi

piure de prune pentru deserturi

În funcție de soiul prunelor, iar acestea sunt foarte diverse, rezultă un piure de culori diferite și, implicit, bezele de culori diferite. .

Eu folosesc două variante pentru prepararea piureului de prune, în funcție de tipul de prune pe care le am: proaspete sau congelate.

Prunele congelate (400 g) se coc în cuptorul cu microunde, în impulsuri de câte 5-6 minute, de două ori (timp total 10-12 minute). Prunele trebuie să înceapă să fiarbă și să elimine suc. Se transferă prunele fără suc (în acest caz sucul este foarte lichid, iar excesul de lichid nu este necesar în piure) într-un vas pentru mixare și se pasează cu un blender.

Se cântăresc 250 g de piure (rezultă un piure de consistență medie) și se amestecă cu 50 g de zahăr până când acesta se dizolvă complet (după ce zahărul se dizolvă, piureul devine ușor mai lichid). Se acoperă cu folie alimentară la contact și se pune la frigider. Această variantă este convenabilă pentru prepararea unei porții de piure.

Astăzi am prune proaspete, așa că voi arăta această variantă cu fotografii.

Ingrediente pentru o tavă:

  • prune ~900 g

Spălați prunele, tăiați-le în jumătate și scoateți sâmburii.

Tăiați jumătățile de prune din nou în sferturi.

Așezați-le pe o tavă cu partea tăiată în sus.

-30

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 30-35 de minute.

-31

Prunele coapte se pot transfera, împreună cu sucul lor (în acest caz, sucul devine mai gros în timpul coacerii, spre deosebire de metoda cu microunde, unde sucul rămâne lichid), într-un vas pentru mixare și se pasează cu un blender vertical.

Rezultă un piure de o culoare frumoasă și intensă.

-33

Distribuiți piureul rezultat în recipiente sau boluri câte 250 g.

-34

Adăugați câte 50 g de zahăr în fiecare porție și amestecați până la dizolvarea completă.

-35-3

Acoperiți cu folie alimentară la contact și puneți la frigider.

-36

Piureul poate fi pregătit cu o zi înainte. Dacă a doua porție de piure nu este necesară în curând, aceasta se poate congela (într-un recipient sau o pungă pentru congelare/ziplock). Nu uitați să etichetați recipientul, menționând dacă piureul conține zahăr sau nu și să notați data congelării.

Gătiți cu plăcere!

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

dulceata din conuri de brad taiate
Rețete

Dulceață din conuri de brad, verzi, tăiate – uite cantitățile și prepararea

retete si beneficiile conurilor de brad
Rețete

Rețete delicioase din conuri de brad – toate făcute acasă, la îndemâna oricui

dulceata din conuri de pin cu miere
Rețete

Dulceață din conuri de pin cu miere – sănătoasă și gustoasă

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară