Prăjitura cu fructe de pădure îți încântă papilele gustative. Este cremoasă și răcoroasă și are, de asemenea, un gust deosebit. Îți recomand să o încerci când ai puțin timp liber. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru blat:
- 250 gr făină de grâu, 100 gr zahăr
- 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat
- 80 gr unt moale
- 1 ou
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 ml lapte, 2 plicuri budincă de vanilie
- 200 gr zahăr
- 800 gr smântână
În plus:
- 500 gr fructe de pădure congelate
- 1 plic tort-gelee
- Puțină frișcă și câteva fructe pentru decor
Mod de preparare:
Punem într-un castron făina amestecată cu praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, untul moale și oul. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele. Nu este nevoie să punem aluatul la frigider.
Întindem aluatul și-l punem într-o tavă rotundă cu diametru de 26 cm, pe care am presărat puțină făină de grâu. Așezăm aluatul astfel încât să acopere și marginile tăvii.Amestecăm praful de budincă cu zahărul și 100 ml de lapte, iar restul de lapte îl punem la fiert. Când fierbe, adăugăm budinca și o gătim la foc mic, până se îngroașă. Când luăm budinca de pe foc, adăugăm smântâna și amestecăm.
Turnăm crema obținută peste aluatul din tavă și adăugăm apoi fructele. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de 70 de minute. Scoatem apoi tava din cuptor și lăsăm tortul să se răcească la temperatura camerei, apoi pregătim jeleul respectând întocmai instrucțiunile de pe ambalaj. Îl turnăm imediat peste prăjitură, apoi o punem la frigider.
Lăsăm prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o scoatem din tavă, ajutându-ne de un cuțit. Decorăm prăjitura cu frișcă și fructe de pădure. Poftă bună și spor la gătit!