Am gasit o reteta pentru astfel de prajitura cu rulouri și mac pe internet, dar trebuie sa recunosc ca nu mi-a placut prea mult. Stiam ca mama avea undeva un caiet cu retete si am gasit aceasta minunata reteta de prajitura cu mac.
Eu am facut mici ajustari si am adaugat si visine (poate ati mai facut-o si voi asa) iar combinatia de ingrediente mi se pare absolut delicioasa.
Dimensiunea formei 20*25 cm.
Ingrediente pentru blat de ciocolată:
- 225 g făină
- 235 g zahăr
- 1,5 lingurițe de praf de copt
- 3 g bicarbonat de sodiu (un varf de cutit)
- Un praf de sare
- 30 g cacao
- 2 ouă
- 135 ml lapte
- 75 ml ulei
- 150 g apă clocotită
Preparare: Amestecați toate ingredientele uscate, adăugați ouăle, uleiul și laptele și amestecați bine cu un tel.
La final, adăugați apă clocotită și amestecați bine din nou pana se omogenizeaza perfect.
Coaceți la 160 de grade timp de 50-60 min. Verificati cu scobitoarea pentru ca blatul sa fie perfect copt.
Ingrediente pentru rulouri cu brânză și mac:
- 150 g brânză
- 50 g zahăr
- 50 g smântână
- 50 g ulei
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 ou
- 0,5 lingurița bicarbonat de sodiu
- 2-3 căni de făină (aproximativ)
Strat de mac:
- 200 g mac
- 3 linguri de zahăr
- 100 ml apă
- 200 g vișine
Preparare: Pisați brânza cu o furculiță, adăugați zahărul, vanilia, uleiul, oul, smântâna și amestecați bine. La final, adăugați treptat făina cernută și bicarbonatul de sodiu și frământați un aluat moale (nu dur).
Împărțiți-l în 4 părți.
Înmuiți macul și măcinați-l cu zahăr.
Întindeți aluatul în mici dreptunghiuri, presărați macul și vișinele pe ele. Rulați-le și puneți-le într-o formă tapetată cu hartie de copt.
Coaceți la 180 de grade timp de 25-30 min.
Ingrediente pentru cremă:
- 500 g smântână
- 150 ml frișcă
- 50 g zahăr pudră
- 20 g gelatină
Preparare: Bateți smântâna cu zahărul pudră, adăugați încă 100 ml frișcă și bateți bine din nou.
Înmuiati gelatina în apă rece până se hidrateaza. Apoi luați 50 ml frișcă și încălziți (nu fierbeți), dizolvați gelatina umflată în aceasta, până se dizolvă. Lăsați să se răcească și turnați în crema noastră. Amestecați totul bine din nou.
Asamblare: Tăiați blatul de ciocolată în două părți (la copt formează o „umflatura”, pe care o tăi și o sfărâm. Apoi o folosesc pentru decor).
E mai bine să asamblați în aceeași formă în care a fost copt (dacă forma nu este detașabilă, puneți folie alimentară pe fund astfel încât marginile să iasă din formă și să puteți scoate tortul gata făcut).
Deci blat de ciocolată-cremă-rulou-cremă-blat de ciocolată-cremă-firimituri de ciocolată (de la blatul de sus tăiat).
Puneți prajitura cu rulouri de brânză în frigider timp de 6 ore pentru a se înmuia. Pofta buna!