angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Salată gustoasă de vinete cu ciuperci – rețetă simplă, ideală pentru iarnă

salata de vinete cu ciuperci pentru iarna

Dacă îți plac vinetele și conservele din ele, atunci îți propun o rețetă gustoasă și verificată de-a lungul timpului – vinete prăjite cu usturoi și pătrunjel. Această conservă nu este doar gustoasă, este pur și simplu incredibilă: fiecare bucățică de vânătă rumenă este îmbibată cu aromă de usturoi și verdeață.

Conserva se poate servi alături de orice fel de mâncare – vinetele merg perfect cu cereale, cartofi, carne, pasăre sau pește. Prepararea acestor vinete este foarte simplă, nu necesită abilități speciale și nici sterilizare suplimentară, ceea ce reduce considerabil timpul petrecut în bucătărie. Așadar, să trecem la treabă!

Ingrediente:

  • Vinete – 350 g
  • Usturoi – 3 căței
  • Pătrunjel – 6 fire
  • Ulei vegetal – 70 ml
  • Sare – 1 linguriță
  • Zahăr – 2 lingurițe
  • Oțet 9% – 1 lingură
  • Apă – 50 ml

Cum se prepară vinetele cu usturoi pentru iarnă

Pregătiți toate ingredientele de pe listă. Alegeți vinete proaspete, tinere. Spălați-le sub jet de apă rece, uscați-le ușor și tăiați capetele de la ambele extremități. Tăiați vinetele în bucăți alungite, nu prea mari. Dacă vinetele sunt amare, presărați-le cu sare și lăsați-le 15–20 de minute, apoi clătiți-le și stoarceți excesul de apă.

Vinete cu usturoi pentru iarnă foto 2

Spălați bine pătrunjelul și uscați-l. Rupeți tulpinile tari, iar frunzele tocați-le mărunt.

Desfaceți cățeii de usturoi din căpățână, curățați-i de coajă și clătiți-i. Tocați usturoiul mărunt și adăugați-l peste pătrunjel.

Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți vinetele până se rumenesc.

Adăugați verdeața și usturoiul în tigaie, turnați aproximativ 50 ml apă și gătiți vinetele timp de 10 minute. La final, adăugați o lingură de oțet de 9%. Acoperiți tigaia cu capac și opriți focul.

Vinete cu usturoi pentru iarnă foto 6

Borcanele pentru această conservă trebuie pregătite cu atenție – bine spălate și sterilizate. Umpleți borcanele cu vinete, turnați deasupra sosul cu ulei și oțet din tigaie, închideți-le ermetic și întoarceți-le cu capacul în jos. Acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le până se răcesc complet. După aceea, mutați conserva în cămară sau pivniță.

Vinete cu usturoi pentru iarnă foto 7

Poftă bună!

Tags: Rețete cu ciuperciRețete cu vinete

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară