angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Rețetă: șampanie din flori de soc – băutura verii

sampanie din flori de soc

Spumantul de soc este o băutură alcoolică cu un gust plăcut și revigorant, pe care oricine o poate prepara, dacă are acces la flori curate și proaspete de soc.

Datorită fermentației care are loc în sticlă, declanșată de oțet și drojdie, zaharurile adăugate se descompun, rezultând alcool și dioxid de carbon, care sub formă de bule așteaptă momentul deschiderii sticlei pentru a umple paharul ca un adevărat spumant.

Ingrediente

  • 25 de flori proaspete de soc
  • 5 l apă minerală sau apă filtrată
  • 1–1,5 kg zahăr tos
  • coaja și sucul de la 4 lămâi bio
  • 300 ml oțet de vin alb sau oțet pentru spumant
  • 1 praf de drojdie de vin (instant)

Prepararea spumantului de soc

Ca prim pas, încălzim apa, apoi dizolvăm complet zahărul în ea – folosim o oală mare în care să încapă tot lichidul. Adăugăm lămâile: răzuim coaja, stoarcem sucul și le punem în apa cu zahăr, împreună cu oțetul ales. În acest lichid adăugăm florile de soc, curățate de părțile verzi, apoi acoperim lejer cu un prosop de bucătărie și lăsăm la fermentat într-un loc relativ răcoros.

Se lasă la fermentat timp de 2–4 zile, verificând din când în când dacă baza pentru spumantul de soc a început să formeze spumă – semn clar că procesul de fermentație a început. Dacă nu observăm nicio activitate, adăugăm praful de drojdie (pentru siguranță, poate fi adăugat chiar de la început) și continuăm fermentarea încă 4 zile.

După încheierea perioadei de fermentare, strecurăm spumantul de soc cu ajutorul unui tifon sau al unui prosop de bucătărie și îl îmbuteliem în sticle cu închidere ermetică (alegeți sticle cu pereți cât mai groși, deoarece dioxidul de carbon exercită presiune asupra pereților). Lăsăm la maturat în sticlă timp de încă 8 zile, după care se poate servi bine răcit, ideal pentru a vă surprinde oaspeții.

Tags: Retete cu soc

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

retete de dulceata de conuri
Rețete

Rețete sănătoase și delicioase din conuri de pin sau de brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară