Aceasta mi se pare cea mai buna reteta de chifle pentru ca ies foarte pufoase, aerisite si moi. Eu le folosesc pentru sandwich-uri, hamburger, in loc de paine sau pur si simplu le mananc cu lapte. Pentru a le obtine la fel de pufoase si bune, exista un secret – adauga putin otet in aluat (nu iti face griji deoarece nu vei simti gustul acestuia).
Ingrediente de care vom avea nevoie:
- Lapte cald – 500 ml
- zahăr – 4 linguri
- Sare – 1 lingurita rasa
- Ouă – 2 buc
- Drojdie – 10 g
- Praf de copt – 1 linguriță
- Ulei de floarea soarelui – 80 ml
- Unt – 50 g
- Oțet 9% – 1 lingură
- Făină – 850 g
Pentru a unge chiflele:
- Gălbenuș + lapte
Preparare:
Turnați laptele cald într-un bol, adăugați drojdia, zahărul, praful de copt, sarea și putina faina.
Adăugați 1 ou + 1 albus (puneti deoparte 1 gălbenuș – il vom folosi la uns). Se toarnă ulei de floarea soarelui, se amestecă. Adaugati faina, treptat, incepeti sa framantati aluatul. Adăugați unt moale și oțet.
Frământați aluatul moale și lăsați-l să se odihnească timp de 45 de minute.
Uite cum a crescut aluatul. Împărțiți aluatul în 16 bile, acoperiți cu o folie și lăsați 20 de minute sa mai creasca.
Ungeți cu un amestec de 1 gălbenuș și 1 lingură de lapte, apoi puneti deasupra niste semințe de susan sau chiar mac, daca aveti.
Se coace totul 25-30 de minute la o temperatura de 180 de grade si chiflele sunt gata. Va doresc pofta buna!