angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Băutură de soc făcută în casă – nici nu bănuiești cât e de simplu!

socata facuta acasa

O băutură ușor acidulată, parfumată și extrem de răcoritoare – socata de casă preparată cu sirop simplu de zahăr este soluția perfectă pentru zilele toride de vară. Această rețetă este ușor de făcut și nu necesită ingrediente complicate – doar apă, zahăr, lămâie și flori proaspete de soc, culese cu grijă. Fermentarea ușoară de 5 zile oferă băuturii o notă delicat acidulată și un parfum floral natural, iar răcirea la frigider înainte de servire o transformă într-un adevărat elixir estival.

Este o variantă clasică și accesibilă, ideală pentru întreaga familie. O poți prepara într-un singur vas, fără pasteurizare, și este gata de savurat după doar câteva zile. Perfectă pentru picnicuri, mese în aer liber sau pur și simplu pentru un moment de răsfăț în după-amiezile caniculare.

Ingrediente:

  • 300 g zahăr
  • 3 l apă
  • 1 linguriță acid citric
  • 70 g flori de soc (aprox. 9 inflorescențe)
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Pune zahărul într-o oală și toarnă apa peste el. Fierbe până când zahărul se dizolvă complet, apoi ia vasul de pe foc. După ce s-a răcit, adaugă acidul citric, florile de soc spălate și lămâia spălată și tăiată felii.

Toarnă totul într-un borcan mare sau lasă-l în oală, dar acoperă și lasă la loc umbros timp de 5 zile. Amestecă în fiecare zi. În a cincea zi, strecoară și pune la frigider pentru câteva ore înainte de servire.

Sfaturi:

Spală florile de soc cu atenție, dar delicat, pentru a îndepărta impuritățile fără a pierde tot polenul – acesta dă aroma specifică.

Folosește un borcan de sticlă sau un vas nemetalic, acoperit doar cu un prosop curat – fermentarea are nevoie de oxigen, dar trebuie protejată de praf.

Gustă băutura zilnic – dacă o preferi mai puțin acidulată, o poți strecura și consuma chiar după 3-4 zile.

Tags: Retete cu soc

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară