angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Rețeta de socată a mamei mele – ai nevoie de 4 ingrediente pentru o băutură sănătoasă

socata reteta mamei mele

Această rețetă de socată simplă și concentrată, preparată într-un borcan, este perfectă pentru cei care vor să obțină o băutură aromată, natural fermentată, cu efort minim. Florile de soc, lămâia și un sirop de zahăr fiert se combină armonios, iar macerarea timp de 3 zile la temperatura camerei dezvoltă o ușoară efervescență naturală și un gust plăcut dulce-acrișor. Este o variantă excelentă pentru consum rapid, ideală de pregătit în cantități mici.

Florile de soc nu se fierb, ci sunt doar acoperite cu sirop călduț, păstrându-și astfel parfumul fin și delicat. Macerarea în borcan, fără conservanți, oferă o socată proaspătă, care poate fi servită imediat după preparare, dar trebuie păstrată la rece după strecurare. Este o băutură de vară autentică, perfectă de savurat în familie.

Ingrediente:

  • flori de soc culese dintr-un loc lipsit de praf și poluare
  • 1 lămâie
  • 1 kg zahăr tos
  • 1 l de apă
  • un borcan mare cu capac

Verificăm florile de soc și le scuturăm bine, ca să nu rămână insecte sau gândăcei printre ele.

Tăiem inflorescențele cu o foarfecă și le punem în borcan.

Acum este cel mai bun moment să faci sirop de soc!

Preparăm un sirop: fierbem zahărul tos împreună cu apa. După ce siropul s-a răcit, îl turnăm peste florile de soc din borcan.

Adăugăm în borcan 5-6 felii de lămâie. Acoperim borcanul cu o farfurioară mică sau cu un capac.

Se lasă la macerat timp de trei zile, amestecând din când în când. După cele trei zile, strecurăm și turnăm siropul rezultat în sticle prevăzute cu capac sau dop.

Acum este cel mai bun moment să faci sirop de soc!

Acum este cel mai bun moment să faci sirop de soc!

Sfaturi pentru o socată proaspătă și gustoasă:

Folosește doar flori culese din zone curate – evită zonele poluate sau apropiate de drumuri.

Nu turna siropul fierbinte peste flori – lasă-l să se răcească pentru a păstra aroma delicată.

Amestecă o dată pe zi în timpul macerării pentru o fermentare uniformă și evitarea mucegaiului.

Tags: Retete cu soc

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară