angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Tăiței de casă: din doar 4 ingrediente – eu nu mai cumpăr din comerț

Taitei de casa

Aceasta este cea mai simplă și gustoasă rețetă de tăiței de casă pentru iarnă. Chiar și cei care fac pentru prima dată vor putea prepara tăițeii ca niște adevărați maeștri!

Tăițeii de casă sunt sănătoși și mai hrănitori, iar secretul pentru a obține tăiței foarte subțiri și uniformi este să întindeți aluatul cât mai bine și să îl tăiați rapid.

Ingrediente pentru tăiței de casă pentru iarnă:

  • 6,5 căni de făină
  • 6 ouă
  • jumătate de cană de apă
  • 1 lingură de sare

Mod de preparare:

Într-un bol mare, puneți făina și faceți o adâncitură în mijloc.

Adăugați ouăle, sarea și apa în mijlocul făinii.

Frământați aluatul până devine ferm și nelipicios.

Lăsați aluatul să se odihnească puțin, apoi întindeți-l foarte subțire pe o suprafață presărată cu făină.

Tăiați aluatul în fâșii foarte subțiri, pentru a obține tăițeii.

Acești tăiței pot fi folosiți atât în ciorbe, cât și în diverse mâncăruri.

Cateva sfaturi pentru cei mai bun taitei:

Întinderea și tăierea aluatului subțire – Pentru a obține fâșii de aluat cât mai subțiri, întindeți aluatul pe o suprafață bine presărată cu făină, apoi rulați-l și tăiați-l fin. Astfel, veți obține fâșii uniforme și delicate.

Uscarea corespunzătoare a fâșiilor de aluat – Lăsați fâșiile de aluat să se usuce bine înainte de a le depozita, întinzându-le pe o tavă sau un grătar. Acest pas previne formarea mucegaiului și asigură o păstrare mai lungă.

Depozitarea corectă – După uscarea completă, puneți fâșiile de aluat într-un borcan de sticlă sau într-un recipient etanș, într-un loc uscat și răcoros, pentru a menține prospețimea pe parcursul iernii.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară