angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Tartă delicioasă cu caise – rețeta cerută de foarte multe gospodine

tarta delicioasa cu caise

Vă împărtășesc rețeta unui tart cu caise foarte gustos. Se prepară foarte ușor, iar gustul și aspectul sunt absolut uimitoare. Acest tart poate fi făcut nu doar cu caise, ci și cu alte fructe sau fructe de pădure.

De multe ori l-am copt pentru oaspeți și întotdeauna am primit reacții entuziasmate. Toate prietenele și rudele mele deja mi-au cerut rețeta. Este într-adevăr foarte delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • Făină — 220 g
  • Unt (sau margarină) — 80 g
  • Praf de copt — 5 g
  • Sare — un vârf de cuțit
  • Zahăr vanilat — 1 pliculeț (opțional)
  • Gălbenușuri — 2 buc.
  • Zahăr — 30 g sau după gust
  • Chefir sau smântână slabă — 1 lingură
  • Apă rece — 3-4 linguri

Umplutură:

  • caise— 600-650 g (din compot/congelate)
  • Smântână — 100 g
  • Lapte — 50 ml
  • Lapte condensat — 4 linguri
  • Albușuri — 2 buc.
  • Amidon de porumb — 20-30 g (dacă este necesar)
  • Pentru presărat deasupra — câteva felii de migdale (opțional)

Diametrul formei mele este de 22 cm.

Preparare

Încep cu aluatul, deoarece acesta necesită o mică perioadă de odihnă la rece. În făină adăugăm untul ușor congelat și facem un amestec măcinat. Pentru confort, untul poate fi ras pe răzătoare sau, așa cum fac eu, tăiat în cuburi mici.

Apoi adăugăm în amestecul măcinat sare, praf de copt, zahăr, zahăr vanilat și amestecăm bine toate ingredientele uscate.

După aceea, adăugăm gălbenușurile și smântâna și începem să frământăm aluatul. Va fi nevoie de un pic mai mult lichid și aluatul se va aduna în bucăți mari.

În acest moment, adăugăm apă rece. În funcție de calitatea făinii, consistența smântânii și dimensiunea gălbenușurilor, poate fi necesar mai mult sau mai puțin lichid, așa că adăugăm câte o lingură de apă la fiecare etapă. Frământăm aluatul, iar dacă nu este suficient de umed, adăugăm încă apă.

Aluatul trebuie să se adune într-o bilă. Nu este necesar să fie perfect omogenizat și nu trebuie frământat mult. Când se adună într-o bilă, este gata.

Tartă delicioasă cu caise

Punem aluatul gata pregătit în frigider pentru o oră – o oră și jumătate. Acest aluat poate fi pregătit din timp, de exemplu, cu o zi înainte.

Acum facem umplutura: spălăm caisele, le curățăm de sâmburi și le tăiem în patru.

Într-un castron separat, amestecăm smântâna, laptele, albușurile și laptele condensat. Dacă nu aveți lapte condensat la îndemână, adăugați zahăr după gust (în funcție de dulceața caiselor). Amestecăm bine toate ingredientele.

Eu am avut caise foarte zemoase, cu mult pectină, așa că de data aceasta nu am adăugat amidon. Dar nu toată lumea are acces la acest tip de caise, așa că vă recomand totuși să adăugați amidon în compoziție. În lista ingredientelor l-am menționat, cu cât fructele sunt mai zemoase, cu atât va fi nevoie de mai mult amidon.

Amidonul poate fi înlocuit cu griș sau făină.

Trecem la formarea prăjiturii: întindem aluatul pe diametrul formei (poate fi întins direct în formă). Este important să lăsăm margini de cel puțin 3 cm.

Așezăm pe toată suprafața aluatului feliile de caise.

Tartă delicioasă cu caise

Peste fructe turnăm umplutura pregătită.

Pentru un aspect mai frumos, presar prăjitura cu petale de migdale. O puteți presăra și cu nuci sau nu puneți nimic.

Punem prăjitura la copt în cuptorul preîncălzit.

Tartă delicioasă cu caise

Se coace la temperatura de 170°C pentru aproximativ 40-45 de minute. Timpul exact de coacere depinde de particularitățile cuptorului dumneavoastră.

Notițe

Adăugați apa în aluat treptat, în funcție de calitatea făinii, consistența smântânii, mărimea gălbenușurilor, apa poate fi mai multă sau mai puțină. Sau, în unele cazuri, poate să nu fie necesară deloc. Aluatul fraged nu trebuie frământat mult, cât timp se adună într-o bilă — este gata.

Zahărul din aluat poate fi ajustat după gust. Abricotele mele au fost foarte dulci, așa că nu am pus prea mult zahăr în aluat.

Abricotele mele au fost foarte cărnoase (un astfel de soi), în aceste abricote pectina este mai multă, astfel că nu am adăugat amidon în umplutură. A stabilizat foarte bine și așa. Dacă aveți abricote sau alte fructe mai zemoase, ar fi recomandat să adăugați amidon.

În loc de lapte condensat, puteți adăuga doar zahăr. În acest caz, ar trebui să folosiți cu 100 g mai multă smântână.

Acest tip de prăjitură poate fi făcut și cu alte fructe sau fructe de pădure.

Înainte de a tăia prăjitura, trebuie să o lăsați să se răcească complet.

Tartă delicioasă cu caise

Tartă delicioasă cu caise

Tartă delicioasă cu caise

Tags: Desert cu vanilie

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară