Un tort de casă care nu necesită insiropare, se face rapid și iese întotdeauna 100% delicios si bun. Puteți folosi orice cremă după gust, dar astăzi vă sugerez o delicioasă cremă de unt cu lapte condensat.
Ingrediente necesare pentru blat:
- Făină -350g
- Zahăr -200g
- Cacao pudră -5 linguri (60g)
- Praf de copt -10g
- Bicarbonat de sodiu -1/2 linguriță
- Oțet de mere -1 linguriță
- Vanilie – după gust
- Ou -2 buc.
- Lapte -200ml
- Ulei vegetal -100ml
- Apă clocotită -200ml
Mai întâi, amestecați toate ingredientele uscate. Măsurați 350 de grame de făină într-un bol, adăugați 5 linguri sau 60 de grame de pudră de cacao.
Cerneți în bol, adăugați un pachet de praf de copt, adăugați 200 de grame de zahăr, vanilie și puțină sare. Puneți deoparte.
Spargeți 2 ouă într-un bol, turnați 100 ml de ulei, turnați 200 ml de lapte, amestecați totul cu un tel sau mixer. Turnați 200 ml de apă clocotită și amestecați.
Adăugați făina cu cacao și zahăr și amestecați. Acum adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și 1 linguriță de oțet de mere sau suc de lămâie, și amestecați. Tapetati o tavă (32 x 22 cm) cu hârtie de copt și turnați aluatul, nivelându-l.
Dacă coaceți într-o formă rotundă, atunci luați o formă cu diametrul de 28 cm, împărțiți aluatul în 2 părți și coaceți 2 blaturi.
Coaceți în cuptor la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute – puteti verifica cu o scobitoare. Lăsați blatul să se răcească și tăiați-l în 2 părți, tăiați marginile.
Pentru crema de unt cu lapte condensat:
- Unt -150g
- Lapte condensat -230 ml
Pentru glazură:
- Ciocolată -100g
- Lapte sau smântână -30-50ml
Mod de preparare:
Pregătiți crema. Aveți nevoie doar de 2 ingrediente, untul și laptele condensat trebuie să fie la aceeași temperatură, adică, la temperatura camerei. Puneți 150 de grame de unt moale într-un bol și bateți cu mixerul până devine spumos, timp de aproximativ 2 minute.
Acum adăugați treptat 220 de grame de lapte condensat la temperatura camerei într-un fir subțire și continuați să bateți. Durează încă 2-3 minute.
Crema este gata, își menține forma bine și este delicioasă. Asamblați tortul, întindeți crema pe blat, puneți al doilea blat, întindeți crema pe margini și presărați cu firimituri, pe care le pregătim din resturi.
Pregătiți glazura. Topiți 100 de grame de ciocolată cu 30 ml de lapte la baie de apă.
Turnați glazura rezultată peste partea de sus a tortului. Tortul este acum gata și poate fi servit imediat cu ceai, sau puteți să-l puneți în frigider pentru a lăsa crema să se întărească. Pofta buna!