Blaturi fine de pandișpan, cremă cu bucăți de piersici (sau mango) și un blat de albuș cu mac. Toate ingredientele se combină minunat pentru a crea o adevărată explozie de gust! Această delicatesă este destul de simplă și rapidă de pregătit.
Ingrediente:
- Gălbenușuri – 8 buc
- Ouă – 2 buc
- Zahăr – ½ cană
- Făină – ½ cană
- Praf de copt – 1 linguriță
‼️Ouăle pentru blaturi trebuie să fie la temperatura camerei.
Adăugați ouă întregi și zahăr la gălbenușuri. Bateți până devine o compozitie deschisă la culoare și pufoasă.
Amestecați făina cu praful de copt, cerneti și adăugați în mai multe etape la amestecul de ouă, amestecând ușor cu o spatulă.
Puneți aluatul într-o tavă (22×33), tapetata cu hârtie de copt. Coaceți la 180 de grade timp de aproximativ 15 minute. Lăsați să se răcească. Tăiați în 2 blaturi subțiri.
Pentru blatul cu mac:
- Albușuri – 8 buc
- Zahăr – 1 cană
- Făină – ½ cană
- Mac – ½ cană
- Praf de copt – 1 linguriță
Bateți albușurile până devin spumă fermă, adăugați zahăr câte o lingură pe rând, bătând bine după fiecare adăugare.
Amestecați făina cu macul (uscat) și praful de copt, adăugați la albușuri, amestecând ușor cu o spatulă.
Puneți aluatul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și coaceți timp de aproximativ 15 minute la 180 de grade. Lăsați să se răcească.
Pentru cremă:
- Apă – 500 ml
- Jeleu de lămâie – 2 pachete
- Frisca (de la 30% grăsime) – 500 ml
- Zahăr pudră – 5 linguri
- Piersici sau mango (proaspete sau conservate), tăiate cuburi – 1 cană
Cană = 250 ml
Preparare crema:
Dizolvați jeleul în apă fierbinte, lăsați să se răcească. Bateți frisca bine răcită cu zahărul pudră până devine pufoasă. Reduceți viteza mixerului, turnați jeleul răcit (rece, nu caldut) într-un fir subțire, bateți până devine omogen.
Adăugați piersicile sau mango tăiate, amestecați.
‼️Crema se întărește repede, deci pregătiți-o chiar înainte de asamblarea tortului.
Asamblarea tortului.
Puneți blatul de jos înapoi în tavă, tapetata cu hârtie de copt. Întindeți jumătate din cremă, acoperiți cu blatul cu mac, întindeți cealaltă jumătate de cremă, acoperiți cu partea superioară a pandișpanului.
Puneți tortul la frigider pentru cel puțin 8 ore. Înainte de servire, presărați cu zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ❣️