angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Tort cu blaturi pufoase, cremă delicioasă și piersici – incredibil de bun și unic

Tort pufos cu fructe

Blaturi fine de pandișpan, cremă cu bucăți de piersici (sau mango) și un blat de albuș cu mac. Toate ingredientele se combină minunat pentru a crea o adevărată explozie de gust! Această delicatesă este destul de simplă și rapidă de pregătit.

Ingrediente:

  • Gălbenușuri – 8 buc
  • Ouă – 2 buc
  • Zahăr – ½ cană
  • Făină – ½ cană
  • Praf de copt – 1 linguriță

‼️Ouăle pentru blaturi trebuie să fie la temperatura camerei.

Adăugați ouă întregi și zahăr la gălbenușuri. Bateți până devine o compozitie deschisă la culoare și pufoasă.

Amestecați făina cu praful de copt, cerneti și adăugați în mai multe etape la amestecul de ouă, amestecând ușor cu o spatulă.

Puneți aluatul într-o tavă (22×33), tapetata cu hârtie de copt. Coaceți la 180 de grade timp de aproximativ 15 minute. Lăsați să se răcească. Tăiați în 2 blaturi subțiri.

Pentru blatul cu mac:

  • Albușuri – 8 buc
  • Zahăr – 1 cană
  • Făină – ½ cană
  • Mac – ½ cană
  • Praf de copt – 1 linguriță

Bateți albușurile până devin spumă fermă, adăugați zahăr câte o lingură pe rând, bătând bine după fiecare adăugare.

Amestecați făina cu macul (uscat) și praful de copt, adăugați la albușuri, amestecând ușor cu o spatulă.

Puneți aluatul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și coaceți timp de aproximativ 15 minute la 180 de grade. Lăsați să se răcească.

Pentru cremă:

  • Apă – 500 ml
  • Jeleu de lămâie – 2 pachete
  • Frisca (de la 30% grăsime) – 500 ml
  • Zahăr pudră – 5 linguri
  • Piersici sau mango (proaspete sau conservate), tăiate cuburi – 1 cană

Cană = 250 ml

Preparare crema:

Dizolvați jeleul în apă fierbinte, lăsați să se răcească. Bateți frisca bine răcită cu zahărul pudră până devine pufoasă. Reduceți viteza mixerului, turnați jeleul răcit (rece, nu caldut) într-un fir subțire, bateți până devine omogen.

Adăugați piersicile sau mango tăiate, amestecați.

‼️Crema se întărește repede, deci pregătiți-o chiar înainte de asamblarea tortului.

Asamblarea tortului.

Puneți blatul de jos înapoi în tavă, tapetata cu hârtie de copt. Întindeți jumătate din cremă, acoperiți cu blatul cu mac, întindeți cealaltă jumătate de cremă, acoperiți cu partea superioară a pandișpanului.

Puneți tortul la frigider pentru cel puțin 8 ore. Înainte de servire, presărați cu zahăr pudră.

POFTĂ BUNĂ❣️

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară