angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Tort cu CĂPȘUNE și FRIȘCĂ de CASĂ! Rețetă Rapidă, Fără Coacere

tort-capsune

Această rețetă de tort de căpșuni cu frișcă este ideală pentru zilele calde de vară sau pentru momentele în care vrei să prepari un desert rafinat fără să folosești cuptorul. Cu o bază crocantă de biscuiți și unt, umplutură cremoasă și aerată de iaurt și frișcă, și bucăți suculente de căpșuni proaspete, acest tort nu doar că arată spectaculos, dar are și un gust răcoritor și delicios. Perfect pentru orice ocazie, acest tort se pregătește rapid și ușor, oferindu-ți o experiență culinară plăcută și răsfățul dulce de care ai nevoie.

Ingrediente pentru tort de căpșuni cu frișcă

  • 450 grame de căpșuni
  • 375 grame de iaurt natural fără zahăr
  • 300 mililitri de frișcă lichidă pentru bătut (35% grăsime)
  • 100 grame de zahăr
  • 50 mililitri de lapte
  • 12 foi de gelatină neutră
  • 200 grame de biscuiți Maria hojaldradas
  • 100 grame de unt nesărat

Prepararea tortului de căpșuni cu frișcă

În primul rând, măcinăm biscuiții într-un robot de bucătărie sau, dacă dorești, îi poți pune într-o pungă și îi poți zdrobi cu un sucitor.

Apoi, turnăm biscuiții măcinați într-un bol, adăugăm untul topit anterior și amestecăm până când toți biscuiții sunt bine impregnați cu unt. Odată ce obținem un amestec care, atunci când îl presăm, rămâne puțin compact, este gata.

În continuare, într-o formă de tort detașabilă, punem biscuiții măcinați și presăm bine cu o spatulă sau cu o lingură pentru a obține un strat compact care să acopere toată baza formei. Forma pe care o folosesc eu are un diametru de 23 de centimetri și este o formă (vezi pe Amazon) pe care o ador pentru acest tip de torturi reci, deoarece baza este un platou de ceramică pe care poți prezenta tortul, iar fiind din silicon, se demontează foarte ușor.

Apoi, într-un bol cu apă rece, punem foile de gelatină pentru a le hidrata, în timp ce, într-un bol mare, punem căpșunile tăiate în bucățele, adăugăm iaurtul și jumătate din zahărul cântărit. Acum batem totul foarte bine cu mixerul.

Pe de altă parte, vom bate frișca; pentru aceasta, turnăm frișca bine rece într-un bol mare și batem câteva minute la viteză medie-mare. Adăugăm zahărul rămas și continuăm să batem până când devine semi-bătută, rămânând moale; astfel, obținem o textură de mousse foarte fină și delicioasă pentru tort.

După aceea, în laptele bine încălzit, adăugăm gelatina scursă și amestecăm pentru a se dizolva. Laptele trebuie să fie bine încălzit pentru ca gelatina să se dizolve perfect.

Odată ce gelatina este dizolvată în lapte, o adăugăm la amestecul de căpșuni cu iaurt și amestecăm bine pentru a integra toate ingredientele.

Apoi, turnăm frișca semi-bătută peste acest amestec și încorporăm cu mișcări ușoare și circulare până când amestecul devine omogen.

Apoi, turnăm tot amestecul peste baza de biscuiți și ducem tortul la frigider pentru cel puțin 8 ore sau, și mai bine, până a doua zi.

După acest timp, pentru a scoate tortul din formă, trecem mai întâi o spatulă sau un cuțit în jurul pereților formei. Pentru a-l decora și a-l face frumos, facem o margine de frișcă bătută în jurul tortului.

În final, punem câteva căpșuni tăiate în centru și câteva căpșuni întregi în jur, iar rezultatul este un delicios și frumos tort de căpșuni cu frișcă, fără a folosi cuptorul.

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară