angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Vinete cu usturoi și mărar, la borcan – o rețetă pe care o am de la vecina mea

vinete picante la borcan

Această rețetă de vinete fierte în saramură aromată cu mărar și usturoi este o alegere simplă și de efect pentru cămara de iarnă. Textura vinetelor rămâne plăcută și ușor fermă, iar marinada ușor picantă și parfumată aduce prospețime și echilibru în fiecare borcan. Este o rețetă potrivită pentru cei care preferă un preparat ușor, fără prăjeli, dar plin de aromă.

Mărarul, usturoiul și oțetul formează o combinație clasică ce oferă preparatului un gust curat și revigorant, potrivit pentru servire alături de preparate din carne, cartofi sau chiar pe pâine prăjită.

Ingrediente

  • Vinete – 1,5 kg (cântărite curățate)
  • Usturoi – 1-2 căței (2 mici sau 1 mare)
  • Ardei iute – 1 bucată (opțional)
  • Mărar – 1 legătură
  • Sare – 1,5 linguri
  • Zahăr – 1 lingură
  • Ulei vegetal – 80 ml
  • Oțet de masă – 70 g

Rețetă pas cu pas

Pasul 1 Pregătește toate ingredientele.

Pasul 2 Spală vinetele, îndepărtează codițele și taie-le cuburi.

Pasul 3 Ia o oală de cel puțin 5 litri, umple-o pe jumătate cu apă și adu apa la fierbere.

Pasul 4 Când apa începe să fiarbă, adaugă vinetele și fierbe-le 5 minute. Ai grijă ca toate bucățile să fie scufundate complet în apă.

Pasul 5 Cât timp vinetele fierb, toacă mărunt mărarul.

Pasul 6 Tocă și ardeiul iute – doar dacă îți place gustul picant, acest pas este opțional.

Pasul 7 Tocă usturoiul cu un cuțit – nu folosi răzătoare sau presă pentru un gust mai delicat.

Pasul 8 După ce vinetele au fiert, scurge-le bine într-o strecurătoare. Apoi adaugă sarea, zahărul, usturoiul, mărarul, ardeiul iute, oțetul și uleiul vegetal.

Pasul 9 Amestecă totul bine și lasă la marinat 10 minute. Între timp, spală și sterilizează borcanele.

Pasul 10 Umple borcanele cât mai compact cu vinete, dar nu închide capacele deocamdată.

Pasul 11 Pune o cârpă pe fundul unei cratițe mari, așază borcanele, toarnă apă până la „umerii” borcanelor și pune la fiert. Sterilizează timp de 20 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă, apoi închide bine capacele.

Pasul 12 Întoarce borcanele cu susul în jos și învelește-le într-un prosop sau pătură până se răcesc complet – procesul de conservare continuă în acest timp.

Tags: Rețete cu vinete

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

castraveti-moldovenesti-rapizi-crocanti
Conserve și murături

Castraveți moldovenești gata în 15 minute, fără sterilizare – gustoși și crocanți

rosii-jumatati-delicioase-iarna
Conserve și murături

Jumătăți delicioase de roșii pentru iarnă: Toate s-au mâncat până la ultima bucățică

rosii-simple-delicioase-iarna
Conserve și murături

Cele mai delicioase roșii conservate pentru iarnă: pline de gust și savoare

castraveti-ketchup-chili-iarna
Conserve și murături

Castraveți cu ketchup picant – rețeta noastră preferată, o fac doar așa în fiecare an!

prune-marinate-fara-sterilizare
Conserve și murături

Prune marinate pentru iarnă, fără sterilizare – rețeta mea de fiecare sezon

salata-castraveti-sos-picant-iarna
Conserve și murături

Salată de castraveți în sos picant – am pus 20 de borcane pentru iarnă: gustul e fantastic!

gustare-vinete-iarna-simpla
Conserve și murături

Gustare delicioasă de vinete pentru iarnă: Rețeta simplă pe care o repet în fiecare an

rosii-marinate-saramura-aromata
Conserve și murături

Roșii marinate pentru iarnă – rețetă reușită cu saramură aromată: se bea imediat!

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară