angela.
8 noiembrie (sâmbătă), 2025
angela.

Cum se scot petele de ruj

cum-sa-scoti-petele-de-ruj

Petele de ruj sunt printre cele mai dificile şi încăpăţânate pete cu care vă veţi întâlni, dar cu multă răbdare şi aplicând sfaturile de mai jos puteţi scăpa de ele. Iată cum:

  1. Primul pas: presaţi uşor un şerveţel de hârtie deasupra petei, fară a freca, pur şi simplu aplicaţi-l peste pată şi repetaţi operaţiunea cu un şerveţel curat până ce nu mai rămâne nicio urmă pe el. Nu frecaţi , nu veţi face altceva decât să întindeţi pata, iar rujul va adera şi mai bine la ţesătură.
  2. Al doilea pas: asiguraţi-vă că sub ţesătura pătată este o suprafaţă neporoasă, ce poate fi curăţată uşor (o suprafaţă acoperită cu gresie, faianţă , linoleum sau muşama). Presăraţi din abundenţă peste pată bicarbonat de sodiu. Cu ajutorul unei periuţe (poate fi o periuţă de dinţi uzată), cu mişcări uşoare periaţi bicarbonatul peste pată, de la exterirul petei spre interior. Bicarbonatul va căpăta o tentă rozalie, repetaţi opreţiunea până ce bicarbonatul rămâne alb. Aveţi grijă să nu atingeţi bicarbonatul astfel colorat de alte ţesături, poate păta.
  3. Al treilea pas: pata este încă vizibilă. Acoperiţi-o cu un strat nou de bicarbonat de sodiu peste care turnaţi câteva picături de oţet alimentar alb. Va avea loc o racţie chimică şi se va forma o spumă uşoară peste care puteţi adăuga câteva picături de detergent de vase. Frecaţi cu un burete sau o cârpă curată. Dacă pata nu a dispărut clătiţi cu apă rece şi repetaţi pasul 3.

Dacă tot nu aţi scăpat de pată mai puteţi încerca următoarele:

  • Puneţi peste pată alcool alb (se găseşte la raionul de băuturi alcoolice), pur şi simplu îmbibaţi pata, după care frecaţi cu apă rece,cu o cârpă sau un burete curat, circular, dinspre exterior spre interior.
  • Presăraţi sare peste pată şi frecaţi cu ajutorul unei periuţe, folosind aceiaşi tehnica ca cea de la pasul doi, circular, dinspre exterior spre interior.

E bine de ştiut

Nu folosiţi apă caldă şi nu călcaţi obiectul pătat până nu îndepărtaţi pata.
Voi ce altă metodă de îndepărtare a petelor de ruj aţi folosit?

Alte informații utile:

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

prajitura-mere-crema-zahar-ars
Sfaturi Practice

Prăjitură de casă cu mere și cremă de zahăr ars – O rețetă genială

clatite-casa-fine-fragede-si-aromate
Sfaturi Practice

Clătite fragede, fine, moi și aromate – 325g făină, 5 ouă, 250 ml lapte, 50g unt și…

rulouri-bacon-oua-castraveti-umplutura
Sfaturi Practice

Rulouri Aperitiv din bacon (cu umplutură de ouă, castraveți și smântână)

cascaval-de-casa-branza-fina-gustoasa
Sfaturi Practice

Cașcaval de casă – Brânză fină și gustoasă: 1 litru de lapte, 1 kg brânză de vaci, 40-50g unt, sare și bicarbonat

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară