angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Castraveți (felii) crocanți cu ketchup – delicioși și fără sterilizare

castraveti felii in sos de rosii

Castraveții în sos de ketchup sunt o alternativă delicioasă și ușor de pregătit la clasicele murături. Această rețetă combină gustul dulce-picant al ketchupului cu aromele intense ale ienibaharului și usturoiului, creând un preparat excelent pentru iarnă. Sunt perfecți pentru a însoți fripturi, cartofi sau chiar sandvișuri reci.

Ce face această rețetă cu adevărat specială este simplitatea preparării: totul se fierbe într-o singură oală, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Nu este nevoie de murat timp îndelungat, iar procesul de conservare este rapid și eficient. Ideal pentru oricine dorește să aibă în cămară ceva gustos și ușor de servit.

Pentru a pregăti castraveții în sos de ketchup, vom avea nevoie de:

  • 4 borcane de 700 ml și 1 borcan de 500 ml
  • 2 kg castraveți cornișon
  • 4 căței mari de usturoi

Pentru marinadă (am folosit un pahar de 250 ml pentru măsurare):

  • 2 pahare de ketchup picant – aproximativ 600 de grame
  • 1 pahar de apă
  • Aproximativ ¾ pahar de zahăr (160 de grame)
  • ½ pahar de oțet 10%
  • ½ pahar de ulei (eu am folosit ulei de rapiță)
  • 1 ½ lingură de sare pentru murături

Pentru fiecare borcan:

  • 1 frunză de dafin
  • Un praf mare de muștar boabe
  • 3-4 boabe de piper jamaican (ienibahar)

Mod de preparare:

Spăl castraveții, le tai capetele și îi feliez în rondele nu foarte subțiri, apoi îi pun într-o oală. Usturoiul îl tai și pe el felii și îl adaug peste castraveți.

Adaug toate ingredientele pentru marinadă peste castraveți, amestec, pun oala pe aragaz și, din momentul în care începe să fiarbă, fierb totul timp de 10 minute cu capacul pus.

În borcanele sterilizate în prealabil, pun condimentele – în fiecare câte o frunză de dafin, o priză mare de muștar boabe și 3-4 boabe de ienibahar.

Imediat după ce iau oala de pe foc, pun castraveții fierbinți în borcane, lăsând cam 2-3 centimetri liberi până la capac.

Șterg marginea borcanului și înfiletez bine capacul.

Așez borcanele cu gura în jos pe un prosop, le acopăr cu un alt prosop și le las să se răcească complet.

Dacă nu suntem siguri că borcanele s-au închis etanș, este recomandat să le sterilizăm suplimentar.

Castraveții în sos de ketchup sunt gata. Vă doresc spor la gătit și poftă bună!

Tags: Rețete de murăturiRețete de sosuri

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară