Aceasta este o reteta mai deosebita de clatite pentru ca nu contin faina insa sunt pe baza de lapte, oua si amidon de cartofi. De data aceasta le-am umplut cu branza de vaci si le-am pregatit la cuptor insa pot fi umplute cu orice doriti.
Clatitele ies subtiri, pufoase si moi. Acesta este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le puteti prepara acasa si sa va aduca aminte de copilarie.
Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Ouă – 10 buc;
- amidon de cartofi – 10 linguri (aprox. 150 gr);
- lapte – 1 l;
- sare – 1 linguriță;
- zahăr – 2 linguri;
- ulei de floarea soarelui – 2 linguri.
Pentru a pregăti umplutura aveți nevoie de :
- brânză de vaci – 1 kg;
- ouă – 2 buc;
- zahăr – 4 linguri.
Ingrediente extra:
- Unt – 200 g.
Mod de preparare:
Bate ouăle cu sare și zahăr. Adăugați amidonul și amestecați cu un tel. Adăugați laptele la temperatura camerei și amestecați. Adăugați ulei, amestecați și lăsați timp de 10 minute.
Sfat: lăsați aluatul „la odihnit” astfel încât clătitele să fie subțiri.
Dupa ce a expirat timpul, clatitele se prăjesc într-o tigaie timp de jumătate de minut pe fiecare parte.
Trecem la umplutura – amesteca branza de vaci cu zaharul si ouale. Umpleți clătitele cu brânză de vaci și puneți-le într-o tavă de copt.
Topiți untul și ungeți clătitele în tavă. Acoperiți cu folie și puneti la cuptor, la 160 de grade timp de aproximativ 1 oră.
Se servesc simplu (au absorbit foarte bine untul) sau cu smantana. Pofta buna!