Nu mi-aș fi imaginat chiftele din dovlecel in aceasta combinatie, dar spre surprinderea mea m-au surprins plăcut.
Au un gust minunat și sunt o rețetă grozavă cu dovlecel de adăugat în colecția mea.
Dacă sunteți în căutarea unei rețete noi și interesante pentru a utiliza dovleceii, această rețetă de găluște vă va surprinde plăcut. Combinația de dovlecel proaspăt și pâine veche creează un preparat gustos și sănătos, perfect pentru o masă de prânz sau cină.
Cu doar 4 ingrediente simple și câțiva pași rapizi, puteți pregăti aceste chiftele delicioase, care sunt ideale pentru întreaga familie. Ușor de făcut și pline de savoare.
Ingrediente:
- 250 g dovlecel
- 250 g făină
- 2 ouă
- 3 chifle tari (paine de 2-3 zile)
- Sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Tăiem chiflele vechi în cuburi mici. Le înmuiem în ouăle bătute cu sare și amestecăm bine.
Radem dovlecelul pe răzătoarea mare, îl sărăm și îl lăsăm să stea puțin. Îl stoarcem de excesul de apă și îl lăsăm deoparte.
Adăugăm cuburile de chiflă și făina peste dovlecelul stors și amestecăm bine, de preferat cu mâna.
Dacă aluatul este prea tare, adăugați puțin suc de dovlecel. Dacă este prea moale, adăugați mai multă făină.
Formăm chiftele din aluatul obținut și le fierbem în apă cu sare timp de 20 de minute. Chiftelele trebuie formate pe o suprafață de lucru bine înfăinată. Eu le-am fiert pentru ca nu vreau sa le prajesc in ulei dar voi le puteti praji, sau sa le faceti la cuptor. Doar ca daca le prajiti, faceti-le in forma clasica de chiftele pentru a se gati mai usor.
Pofta buna!