Vă arăt cum prepar clătitele moi și subțiri cu brânză pentru micul dejun sau pur și simplu la ceai: o rețetă bazată pe chefir pe care fiecare gospodină ar trebui să o aibă.
Conform acestei rețete, brânza nu este umplutură, ci este adăugată direct în aluat. Pe lângă baza de brânză, se folosește chefir și apă fierbinte. Rețeta este foarte simplă, aluatul se prepară foarte rapid, devine omogen, fără cocoloașe de brânză. Clătitele se prăjesc ușor, nu se lipesc, se întorc rapid, ies dantelate, moi, cu un aromă ușoară de brânză. Clătitele cu brânză sunt micul dejun perfect dar sunt minunate si ca desert. Pot fu umplute cu diverse gemuri, nutella sau alte umpluturi dulci/sarate.
Ingrediente:
- Brânză – 300 gr
- Ouă – 2 buc
- Sare – 0,5 linguriță
- Zahăr – 1 lingură
- Chefir – 300 ml
- Făină – 250 gr
- Apă fierbinte – 300-350 ml
- Praf de copt – 1 linguriță
- Zahăr vanilat – 1 linguriță
- Ulei – 4-5 linguri
Preparare:
Într-un recipient adânc, puneți brânza, spargeți două ouă, adăugați sare și zahăr.
Bateți ouăle cu brânza până devin omogene. Turnați chefirul la temperatura camerei.
Adăugați făina, cernută printr-o sită, adăugați praful de copt și zahărul vanilat pentru aromă.
Amestecați bine toate ingredientele, apoi turnați apa fierbinte în aluat.
La final, adăugați uleiul, treceți prin masă cu un blender, eliminând complet cocoloașele. Aluatul trebuie să fie lichid, ca pentru clătite.
Ungeți ușor suprafața tigăii cu ulei, încălziți-o. Turnați o cantitate mică de amestec în mijloc cu un polonic, distribuiți-l uniform.
Prăjiți clătitele pe foc mic-mediu, timp de jumătate de minut pe fiecare parte. Prăjiți toate clătitele pe rând, stivuindu-le pe o farfurie.
Rulați fiecare clătită în tub, sau serviți în altă formă.
Vă doresc o pregătire plăcută și poftă bună!