Această rețetă de tort de ciocolată fără fainaeste alegerea potrivită pentru iubitorii de ciocolată care sunt intoleranți la gluten. Verifică pașii acestei prajituri delicioase și fă acest desert de ciocolată fără faina, rezultatul este divin!
Pentru a face desertul, pentru aluat, vom avea nevoie de apă caldă, ouă, zahăr, făină de orez, cacao, amidon de porumb, ulei și praf de copt. Pentru glazura, vom avea nevoie de ciocolată neagră, smântână pentru frișcă, lapte condensat și cacao.
Pentru a continua rețeta, va trebui să urmăm corect instrucțiunile pas cu pas atât pentru aluat, cât și pentru glazură, astfel încât rezultatul final să fie un succes. După aceea, doar savurează fiecare felie cremoasă a acestui desert de ciocolată fără faina de grâu!
Ingrediente pentru blat
- 150 ml apă caldă
- 4 ouă
- 1 ceașcă zahăr
- ¾ ceașcă făină de orez
- ¾ ceașcă cacao
- ½ ceașcă amidon de porumb
- ½ ceașcă ulei
- 1 lingură praf de copt
Prepararea blatului:
Pune ouăle, zahărul, uleiul, cacao în blender și bate ușor pentru a omogeniza.
Adaugă apa caldă și bate puțin mai mult. Adaugă făina de orez, amidonul de porumb și bate bine pentru a încorpora ingredientele.
Adaugă praful de copt și bate rapid pentru a combina.
Toarnă această amestec într-o tavă pătrată (20 cm x 20 cm) cu fund detașabil, unsă cu ulei și presărată cu cacao și coace într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35 de minute.
Scoate din cuptor, lasă să se răcească puțin, înțeapă întreaga suprafață cu un băț pentru frigărui și insiropeaza cu un sirop de lapte + ciocolată la gust.
Pentru glazură
- 50 grame ciocolată amaruie
- 1 cutie smântână pentru frișcă
- 1 ½ cutii lapte condensat indulcit
- 3 linguri cacao
Mod de preparare pentru glazură
Într-o cratiță, pune laptele condensat, cacao și amestecă bine pentru a se dizolva complet.
Adaugă smântâna pentru frișcă, ciocolata amară, amestecă pentru a omogeniza, adu la foc mediu, amestecând încontinuu până la fierbere și începe să se desprindă ușor de fundul cratiței.
Toarnă această glazură peste blatul din tavă, lasă să se răcească puțin și pune la frigider timp de 2 ore. Scoate din frigider, scoate din tavă și așează pe un platou pentru servire.
Pofta buna!