angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Iată cum să gătești merluciul: fraged și bun. Cea mai delicioasă cină cu pește!

Merluciu la tigaie

Gătitul peștelui poate fi dificil, deoarece se poate arde, își pierde suculenta și poate capăta o aromă dubioasă. Pentru a vă asigura că preparatele din pește nu sunt uscate și nu ard, ar trebui să urmați mai multe reguli de gătit.

În primul rând, vasul optime pentru gătitul peștelui este o tigaie din fontă sau o tigaie cu fundul gros, antiaderenta. În ea, carnea de pește nu își pierde suculenta.

În al doilea rând, este mai bine să marinați bucăți mici de pește, mai degrabă decât pestele intreg. Bucățile mici absorb marinada mai repede.

Puteți prăji peștele sau coaceți nu numai în ulei de floarea soarelui, ci și în alte tipuri de ulei. Astazi vă voi spune cum să gătiți merluciu înăbușit pentru cină – eu am folosit si cateva bucati de cod dar puteti folosi doar merluciu (iese extraordinar si cu macrou).

Ingrediente pentru merluciu înăbușit:

  • merluciu – 900 g;
  • peste cod – 600 g;
  • Ceapa – 2 buc.;
  • Morcovi – 1 buc.;
  • apă – 200 ml;
  • Pastă de roșii – 2 linguri;
  • zahăr – 1 linguriță;
  • piper negru – 0,5 linguriță;
  • Boia – 1 linguriță;
  • Condimente pentru pește – 0,5 linguriță;
  • Frunza de dafin – 1 buc.;
  • Boabe de piper – 10 buc.;
  • Făină – 2 linguri;
  • Sare – ½ linguriță.

Preparare de merluciu înăbușit:

Curățăm ambele tipuri de pește de măruntaie, branhii și aripioare și indepartam capetele. Tăiați merluciul și codul în bucăți mici.

Turnați piper negru, boia de ardei, condimente de pește și sare într-un bol cu ​​făină. Treceti bucățile de pește în făină cu condimente.

Într-o tigaie cu ulei bine incins, la foc mare, prăjiți merluciul și codul pe ambele părți până se rumenesc. După prăjire, puneți peștele pe un vas separat.

Se rad morcovii pe razatoarea mare, se taie ceapa in sferturi si mai apoi julienne. În aceeași tigaie, prăjiți ceapa și morcovul împreună cu frunza de dafin, piper negru și pasta de roșii.

Pentru a echilibra gustul, adăugați zahăr în legume și sare după gust. Turnați 200 ml de apă în legumele amestecate și amestecați din nou. Sub capac, aduceți compozitia de legume la fierbere și apoi așezați bucățile de pește.

Se fierbe pestele sub capac la foc mic timp de 15 minute. Apoi întoarceți bucățile de pește și fierbeți în același mod timp de 5-7 minute.

După gust, toacă coriandrul și pătrunjelul si adauga-l la pește. Acoperiți peștele cu un capac și continuați să fiarbă timp de 10 minute.

Sosul de rosii cu legume se absoarbe perfect in carnea de peste. Din acest motiv, merluciul și codul capătă noi note de aromă și devin foarte suculente. Pofta buna!

Tags: Retete cu peste

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară