angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Ghebe (opintici) murate după rețeta bunicii – metoda simplă și delicioasă pentru iarnă

opintici marinati cu miere

Marinez ghebele așa cum m-a învățat bunica! Vă arăt cum să pregătiți ciuperci marinate pentru iarnă în borcane – o rețetă gustoasă și simplă!

Ghebele marinate după rețeta bunicii sunt o comoară de toamnă, ideală pentru a fi savurată în lunile reci. Această rețetă tradițională păstrează gustul autentic al ciupercilor din pădure, cu un echilibru perfect între aromele condimentelor și aciditatea marinadei. Pregătirea este simplă, iar rezultatul – o murătură delicată și plină de caracter.

Fierberea scurtă și marinarea în lichid condimentat păstrează textura plăcută a ghebelor și le transformă într-un deliciu ușor picant, perfect de servit ca aperitiv sau garnitură. Cu ingrediente naturale și fără conservanți artificiali, este o metodă sigură și gustoasă de conservare.

Rețeta de preparare:

Astăzi pregătesc ghebe marinate, pe care le-am cules din pădure. Trebuie curățate bine și spălate. Le pun într-o oală și le acopăr cu apă, lăsând aproximativ 3 centimetri până la margine.

Apoi le pun pe foc și le aduc la punctul de fierbere. După ce dau în clocot, le fierb 5–7 minute la foc mare. Dacă este nevoie, îndepărtez spuma formată la suprafață.

Apoi scurg ciupercile într-o strecurătoare și le clătesc.

După fierbere, mi-au rămas aproximativ 2,7 kg de ciuperci. Pentru această cantitate, avem nevoie de 4 litri de apă.

La 4 litri de apă adaug:

  • 4 linguri de sare,
  • 4 linguri de zahăr,
  • 12 boabe de piper aromat,
  • 20 de boabe de piper negru,
  • 12 cuișoare,
  • 12 frunze de dafin.
  • Adaug și 4 lingurițe de esenta de otet 70%, apoi pun ciupercile în marinadă.

Adaug marinada pe foc, o aduc din nou la fierbere și fierb împreună cu ciupercile timp de 10 minute. După aceea, le așez în borcane sterilizate și le închid cu capace sterilizate.

Las borcanele pe masă până se răcesc complet, apoi le păstrez într-un loc rece – la frigider sau în pivniță.

Ghebele marinate sunt gata! Dar voi cum marinați ciupercile?

Tags: Rețete cu ciuperci

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

salata-castraveti-sos-picant-iarna
Conserve și murături

Salată de castraveți în sos picant – am pus 20 de borcane pentru iarnă: gustul e fantastic!

gustare-vinete-iarna-simpla
Conserve și murături

Gustare delicioasă de vinete pentru iarnă: Rețeta simplă pe care o repet în fiecare an

rosii-marinate-saramura-aromata
Conserve și murături

Roșii marinate pentru iarnă – rețetă reușită cu saramură aromată: se bea imediat!

rosii-verzi-marinate-magazin
Conserve și murături

Roșii verzi marinate: gogonele – rețeta care iese foarte bună de fiecare dată

castraveti-murati-reteta-bunica
Conserve și murături

Așa făcea bunica mea – castraveți crocanți murați în sticlă, ca cei la butoi

rosii-marinate-miere-iarna
Conserve și murături

Nimeni nu face roșiile așa – roșii marinate cu miere: marinada se bea imediat!

rosii-murate-ca-butoi
Conserve și murături

Pune mai multe, că se termină repede – roșii murate pentru iarnă ca din butoi

salata-vinete-iarna-garantata
Conserve și murături

Salată fenomenală de vinete – rețeta testată și garantată! Iarna o regreți că n-ai pus mai mult

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară