angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Pandișpan cu nuci, jeleu de piersici și cremă de halva: MI-NU-NAT!

pandispan cu nuci piersici si halva

Blat de nuci, piersici scufundate în gelatina și un strat de cremă de halva, preparată din smântână și mascarpone. Exact pentru a face acest desert vă încurajez astăzi. Este DELICIO-OS!

Ingrediente blat de nuci:

  • 5 ouă
  • aproximativ 150 g zahăr
  • 2 linguri de ulei + 2 linguri de apă rece sau rom
  • 150-160 g nuci măcinate (eu am folosit nuci de alune)
  • 50 g nuci tocate (nuci, alune sau migdale)
  • 1 lingură ușor plină de făină (eu am folosit făină de spelta)
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare

Preparare blat:

Albușurile se bat cu un vârf de sare. Când se spumează bine, începem să adăugăm treptat câte o lingură de zahăr. Continuăm să mixăm și adăugăm câte un gălbenuș, apoi turnăm uleiul și romul/apă.

Nucile măcinate le amestecăm cu praful de copt, făina și nucile tocate. Adăugăm acest amestec în compoziția de ouă și amestecăm ușor cu spatula.

Aluatul se toarnă într-o tavă (21x32cm) tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20-25 de minute. Se lasă să se răcească.

Blatul poate fi însiropat cu apă cu puțin zahăr și suc de lămâie sau cu sirop din piersici (eu nu am folosit nimic pentru însiropare).

Ingrediente cremă de halva:

  • 330-400 ml smântână 36%
  • 200 g halva vanilie de calitate (după părerea mea, cea mai bună este marca Koska)
  • 250 g mascarpone
  • opțional – zahăr pudră după gust
  • 1 linguriță de gelatină

În plus:

  • 1 conservă de piersici
  • 3 plicuri de gelatină de piersici
  • nuci/migdale tocate pentru decor

Gelatină cu piersici:

Piersicile se scurg de lichid (care poate fi folosit pentru a însiropa blatul sau pentru a prepara gelatina), se taie cubulețe și se lasă câteva minute pe o sită. Apoi se pun pe blatul răcit.

Gelatina se dizolvă în 3 – 3,5 căni de apă fierbinte (apă se poate înlocui parțial cu sirop din piersici). Se lasă să se întărească.

Gelatina care începe să se întărească se toarnă peste piersici. Se pune la frigider până se întărește complet.

Preparare cremă de halva:

Smântâna rece se bate bine până devine tare. La final, se adaugă zahăr pudră după gust (1-2 linguri) și mascarpone, se mixează scurt, doar până la omogenizare.

Gelatina se pune într-o linguriță de apă rece, se amestecă și se lasă să se umfle. Apoi se încălzește pe foc mic, doar până se dizolvă. Se adaugă o lingură de smântână bătută în gelatina topită și se amestecă. Dacă ingredientele s-au combinat bine, se adaugă în restul smântânii și se mixează până se omogenizează. Dacă apar cocoloașe, se mai încălzește scurt pe foc mic, iar apoi se combină gelatina netedă cu smântâna și mascarpone.

La final, se adaugă halva mărunțită și se amestecă cu spatula.

Cremă de halva se întinde peste gelatina întărită și se nivelează.

Tortul se pune la frigider să se răcească. Înainte de servire, se decorează cu nuci/migdale tocate.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară