angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Picior de porc la cuptor cu sos de bere: iese o carne atât de fragedă și suculentă!

Picior de porc la cuptor

Picioarele de porc coapte cu sos de bere sunt un preparat clasic care îi va încânta pe toți iubitorii de carne. Combinația dintre crusta crocantă, carnea suculentă și sosul bogat de bere este pur și simplu irezistibilă.

Rețeta noastră vă va arăta pas cu pas cum să preparați perfect picioarele de porc coapte cu sos de bere. Cu sfaturile și pașii detaliați, veți reuși să preparați acest preparat și dacă sunteți începător în bucătărie!

Ingrediente:

  • 4 picioare de porc (aproximativ 4 kg)
  • Sare și piper negru după gust
  • Rozmarin și salvie proaspăți sau uscați
  • 3-4 linguri de ulei
  • 350 g ceapă, tocată mărunt
  • 15 g usturoi, tocat mărunt
  • 2 lingurițe de paprika dulce
  • 1 linguriță de muștar
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500 ml bere blondă

Mod de preparare:

Tăiați picioarele de porc și condimentați-le bine cu sare și piper pe ambele părți.

Adăugați rozmarinul și salvia proaspăți sau uscați.

Înveliți picioarele de porc în folie de plastic și lăsați-le la frigider pentru cel puțin 2 ore, ideal peste noapte.

Într-o tigaie, încălziți 3-4 linguri de ulei la foc mare.

Prăjiți picioarele de porc pe toate laturile timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până când se formează o crustă aurie frumoasă.

După ce ați prăjit carnea, adăugați în aceeași tigaie ceapa (350 g) și usturoiul (15 g), tăiate mărunt.

Prăjiți-le timp de aproximativ 2 minute, până când încep să devină aurii.

Într-un bol, amestecați 2 lingurițe de paprika dulce, jumătate de linguriță de piper, 1 linguriță de muștar și 2 linguri de ulei de măsline. Amestecați bine.

Preîncălziți cuptorul la 240-250°C.

Așezați picioarele de porc prăjite într-un vas de copt și adăugați amestecul de ceapă și condimente.

Turnați 500 ml de bere blondă peste carne și adăugați încă puțin rozmarin și salvie deasupra.

Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și coaceți în cuptor timp de 50-60 minute.

După acest timp, întoarceți picioarele de porc și coaceți încă 20-25 minute.

Întoarceți picioarele de porc încă o dată și coaceți neacoperit încă 15-20 minute, până când capătă o crustă aurie frumoasă.

După coacere, lăsați picioarele de porc să se odihnească 8-10 minute acoperite cu folie de aluminiu.

Prepararea sosului:

Strecurați sosul din vasul de copt printr-o sită într-o cratiță și fierbeți la foc mediu până se îngroașă ușor.

Serviți picioarele de porc cu sosul pregătit și, dacă doriți, cu garnitura aleasă de dumneavoastră.

Poftă bună!

Sfaturi:

Marinarea cărnii în prealabil îi va adăuga mai multă aromă. Încercați să adăugați în marinadă și alte condimente, cum ar fi dafin, piper verde sau ienupăr.

Folosiți o bere blondă de calitate, care va da sosului o aromă distinctă. Puteți experimenta și cu bere brună pentru o aromă mai adâncă.

Picioarele de porc coapte se potrivesc excelent cu legume fierte sau prăjite, găluște, piure de cartofi sau varză murată.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară