Vă ofer cea mai rapidă rețetă de plăcinte! Cu siguranță nu ați încercat așa ceva până acum! De la începutul frământării până la degustare nu durează mai mult de 30 de minute!
Aluatul iese usor moale și formăm plăcintele în ulei. Din acest motiv, ele nu sunt atât de voluminoase în termeni de creștere, dar sunt foarte moi și mari, cum erau cele pe care le cumparam in trecut, din patiserii. Aluatul este absolut delicios si nici nu se întaresc atat de repede dupa ce se racesc!
Ingrediente pentru aluat:
- 50 g drojdie proaspătă
- 2 linguri zahăr
- 280 ml lapte cald
- un praf de sare
- 2 linguri unt topit
- 1 ou
- 400 g făină
- 30-50 g ulei pentru prepararea plăcintelor
Mod de preparare al aluatului:
Zdrobesc drojdia proaspata într-un bol. Adaug zahărul, laptele cald și amestec. Adaug un praf de sare și amestec din nou.
Adaug oul și untul topit, amestec bine cu un tel.
Adaug treptat făina și amestec până devine o compozitie uniforma. Acopăr cu folie de plastic și pun într-un loc cald.
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g carne de porc
- 4 cepe
Mod de preparare:
Mai întâi, fierb carnea de porc până este gata, adaug boabe de piper, sare și foaie de dafin. Apoi las să se răcească.
Trec carnea prin mașina de tocat. Prăjesc ceapa tăiată mărunt. Amestec ceapa și carnea, adaug sare și piper după gust. Puteti folosi si carne tocata de porc pe care trebuie sa o căliți in putin ulei.
Uns masa cu ulei. Împart aluatul în părți și aplatizez cu mâinile mici turtițe. Așez umplutura si inchid aluatul, formând plăcintele.
Încălzesc uleiul într-o tigaie. Așez plăcintele cu imbinatura în jos, apoi prăjesc și pe cealaltă parte până devin aurii.
Plăcintele sunt gata, foarte moi, aromate și delicioase! Va doresc pofta buna alaturi de cei dragi!