angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Prăjitura care dispare prima de pe tavă – cu brânză fină și blat de cacao!

prajitura cu branza de vaci si blat de cacao

Această prăjitură cu brânză de vaci și aluat cu cacao este desertul ideal pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce, consistent și ușor de făcut. Este genul de rețetă care nu cere tehnici complicate, dar oferă un rezultat spectaculos: un contrast perfect între aluatul pufos și crema fină de brânză, cu un gust echilibrat, nici prea dulce, nici prea simplu.

Fie că o pregătești pentru o zi obișnuită sau pentru musafiri, cu siguranță va atrage privirile și aprecierile tuturor. Iar dacă vrei să o personalizezi, poți adăuga fructe sau nuci, după preferințe – se potrivește de minune cu caise, stafide, sau chiar vișine.

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 1 cană de zahăr tos
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de ulei
  • 3 căni de făină semi-albă
  • 1 plic praf de copt
  • ½ cană de cacao

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci fină
  • 3 ouă
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 gr smântână fermentată
  • 1 plic praf de budincă de vanilie

Mod de preparare:

1. Se bat gălbenușurile cu zahărul tos până devin o spumă consistentă. Se adaugă uleiul, făina amestecată cu praful de copt și cacaua, amestecând bine. Separat, se bat albușurile spumă tare și se încorporează ușor în compoziția de gălbenușuri.

2. Brânza de vaci se amestecă cu ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat, uleiul, smântâna fermentată și praful de budincă, până se obține o cremă netedă.

3. Se unge o tavă cu unt sau ulei și se presară făină. Se toarnă jumătate din aluat în tavă, se întinde uniform crema de brânză, apoi se toarnă deasupra restul de aluat.

4. Se introduce prăjitura în cuptorul preîncălzit și se coace la 170 °C aproximativ 40 de minute.

Sfaturi:

Ușurarea preparării: În loc să bateți manual, puteți folosi un mixer electric.

Decorare: La final, puteți presăra prăjitura cu zahăr pudră sau o puteți acoperi cu glazură de ciocolată.

Adăugarea de nuci: Pentru un plus de gust, puteți adăuga nuci tocate sau stafide în crema de brânză.

Fructe: Peste stratul de brânză puteți adăuga felii de fructe proaspete (de exemplu, căpșuni, caise sau afine) înainte de a turna aluatul deasupra.

Prăjitura cu brânză de vaci nu este doar ușor de preparat, ci este și extraordinar de fragedă și gustoasă. Este desertul perfect pentru a însoți o ceașcă de cafea sau de ceai. Datorită combinației de aluat cu cacao și cremă fină de brânză, va deveni rapid preferata întregii familii.

Vă dorim poftă bună!

Tags: Desert cu branza

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară