angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Tartă cu mandarine din aluat foietaj, cremă de brânză de vaci și migdale

prajitura cu foietaj si mandarine

Căutați un desert dulce, ușor de preparat și care arată ca dintr-o cofetărie de lux? Această tartă cu mandarine din aluat foietaj, cremă de brânză și migdale crocante este exact ce aveți nevoie. Nu doar că arată spectaculos, dar are și un gust absolut divin!

Ingrediente necesare:

  • 1 pachet de aluat foietaj proaspăt (275 g)

Pentru umplutură:

  • 250 g brânză cremoasă (tip smântânos)
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1/2 plic de praf de budincă de vanilie

1. Pregătirea și modelarea aluatului:

Așezați aluatul foietaj pe o suprafață curată.

Apoi transferați-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Folosind o rotiță de patiserie sau un cuțit, decupați un cerc.

2. Pregătirea cremei de brânză:

Într-un bol, amestecați brânza cremoasă, zahărul, praful de budincă de vanilie și extractul de vanilie.

Amestecați bine până obțineți o compoziție netedă și cremoasă.

Tartă cu mandarine din aluat foietaj, cremă de brânză de vaci și migdale

Alte ingrediente:

  • 175 g mandarine din conservă (scurse)
  • 1 ou
  • felii de migdale (pentru decor)
  • zahăr pudră (pentru decor final)

3. Umplerea aluatului:

Pe fiecare cerc de aluat foietaj, întindeți o lingură de cremă de brânză pregătită, distribuind-o spre centru.

Apoi aranjați mandarinele scurse peste crema de brânză.

Tartă cu mandarine din aluat foietaj, cremă de brânză de vaci și migdale

Tartă cu mandarine din aluat foietaj, cremă de brânză de vaci și migdale

4. Modelarea și coacerea:

Îndoiți marginile aluatului spre interior, formând un centru deschis (le puteți plia ușor pentru a crea un aspect de „floare”).

Ungeți marginile aluatului cu ou bătut pentru a obține o culoare frumoasă la coacere.

Presărați apoi cu felii de migdale pentru textură crocantă și aromă.

Tartă cu mandarine din aluat foietaj, cremă de brânză de vaci și migdale

5. Coacerea:

Coaceți tartele în cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de aproximativ 30 de minute, sau până devin aurii și crocante.

După coacere, scoateți tartele din cuptor.

Lăsați-le să se răcească puțin, apoi pudrați-le cu zahăr pudră cernut pentru un plus de dulceață.

Tartă cu mandarine din aluat foietaj, cremă de brânză de vaci și migdale

Sfaturi:

Adăugați coajă de lămâie rasă în crema de brânză pentru o aromă proaspătă.

Puteți înlocui mandarinele cu alte fructe – de exemplu caise sau zmeură.

Adăugați un praf de scorțișoară în cremă pentru o aromă delicioase.

Vă dorim poftă bună!

Tags: Desert cu branzaRetete cu aluat foietaj

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară