Hai să te învățăm o metodă pentru a face prajitura ta de mălai și mai gustoasă cu un sirop simplu care face toată diferența.
Prajitura de mălai este întotdeauna o alegere excelentă. Această rețetă devine și mai delicioasă cu adăugarea unui sirop care menține prajitura de mălai umedă și perfectă.
Cum să faci prajitura de mălai cu cocos?
Pentru a pregăti prajitura de mălai cu cocos, vom avea nevoie de ouă, zahăr, mălai, făină, ulei, lapte, cocos ras, praf de copt, lapte condensat și lapte de cocos. Pregătește aluatul într-un mixer urmând instrucțiunile pas cu pas, coace timp de 35 de minute.
Scoate din cuptor și înmoaie prajitura tăiată în tavă cu siropul de lapte, laptele condensat și laptele de cocos. La final, presară cocos ras și servește această minunată prajitura de mălai cu cocos.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 2 căni de zahăr (360 gr)
- 1 cana și jumătate de cană de mălai (180 gr)
- 1 cana și jumătate de cană de făină albă (210 gr)
- 1 cană de ulei (240 ml)
- 1 cană de lapte (240 ml)
- 100 grame de cocos ras
- 1 lingură praf de copt (15 gr)
Prepararea aluatului:
Într-un mixer, adaugă ouăle și zahărul. Bate timp de 3 minute.
Apoi adaugă mălaiul, făina, uleiul și laptele, bate la viteză mică timp de 2 minute sau până când ingredientele sunt incorporate.
Încorporează 50 g de cocos ras și praful de copt.
Transferă aluatul într-o tavă unsă și presărată cu făină și coace la 180°C timp de aproximativ 35 de minute.
Pentru sirop:
- 1 cutie de lapte condensat (395 gr)
- lapte de cocos (200 ml)
- 1 cană de lapte (240 ml)
Metoda de preparare
Pentru sirop
Într-un bol, amestecă laptele condensat, laptele de cocos și laptele.
Scoate prajitura din cuptor, taie în bucăți pătrate și stropesc întreaga prajitura cu sirop.
Finalizează presărând cocosul ras rămas pe suprafața plăcintei tale de mălai cu cocos.