angela.
8 noiembrie (sâmbătă), 2025
angela.

Prăjitura Lambada cu foi și cremă de vanilie și portocale + o glazură delicioasă de ciocolată

prajitura lambada

Prăjitura Lambada este un desert deosebit, care cucerește prin gustul său delicios și combinațiile irezistibile de arome. Este un preparat care îmbină perfect suculentul jeleu de portocale cu blatul pufos, crema galbenă și cea albă, iar glazura de ciocolată adaugă un strat fin de lux. Această rețetă, rapidă și ușor de realizat, transformă orice masă într-o sărbătoare a simțurilor.

Cu un blat moale și ușor, care se completează perfect cu crema de vanilie și suculentul jeleu de portocale, iar biscuiții petit beurre adaugă o textură crocantă, prăjitura Lambada se poate servi ca desert pentru orice ocazie specială.

Glazura de ciocolată adaugă o notă finală de rafinament, făcând acest desert nu doar gustos, ci și spectaculos la vedere. Este cu siguranță un desert care va deveni favorit în orice familie.

Blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • albușurile bătute spumă din cele 6 ouă

Prepararea blatului:

Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase, adăugați treptat făina. La final, încorporați ușor albușurile bătute spumă. Coaceți aluatul pentru blat.

Cremă de vanilie :

  • 1 litru de suc de portocale
  • 3 plicuri de budincă de vanilie
  • 7 linguri de zahăr
  • biscuiți petit beurre

Prepararea cremei galbene:

Fierbeți budinca de vanilie și zahărul în sucul de portocale din cutie. Turnați crema fierbinte peste blatul copt.

Cremă albă:

  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de zahăr
  • 500 ml lapte
  • 250 g margarină

Glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 70 g margarină

Prepararea cremei albe:

Amestecați făina și zahărul cu puțin lapte, apoi fierbeți compoziția în laptele rămas. După ce s-a răcit, adăugați margarina frecată spumă.

Prepararea glazurii:

Topiți ciocolata și margarina pe foc mic.

Asamblare:

Turnați crema galbenă fierbinte peste blatul copt și așezați biscuiți înmuiați în lapte peste ea. După ce prăjitura s-a răcit, întindeți deasupra crema albă și turnați glazura de ciocolată.

Prăjitura Lambada

Tags: Desert cu vanilieRetete cu portocale

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară