angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Ruladă cu două tipuri de cremă și blat de cacao – perfectă pentru musafiri și nu numai!

Rulada de ciocolata

Rulada este un desert clasic și delicios, perfect pentru orice ocazie. Această rețetă combină un blat ușor și pufos cu două straturi de cremă fină, una cu vanilie și cealaltă cu cacao, pentru a crea un desert elegant și irezistibil.

Decorată cu glazură de ciocolată, rulada nu doar că arată spectaculos, dar are și un gust divin. Este simplu de preparat și garantat va impresiona pe toți cei care o vor savura.

Haideți să descoperim împreună cum să pregătim această delicatesă!

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Prepararea blatului:

Bateți albușurile spumă, adăugați zahărul pudră și continuați să bateți până obțineți o spumă tare.

Adăugați gălbenușurile și mixați bine.

Cerneți făina împreună cu cacao și bicarbonatul de sodiu și încorporați-le în amestecul de ouă, amestecând la viteză mică.

Turnați aluatul pe o tavă mare tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 7 minute.

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 1 gălbenuș
  • 250 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri cacao

Pentru decor:

  • glazură de ciocolată

Prepararea cremei:

Fierbeți o crema din lapte, făină și gălbenuș. După ce s-a îngroșat, luați de pe foc și amestecați ocazional pentru a preveni formarea crustei.

Bateți untul și încorporați crema racita. Împărțiți crema în două părți. În prima parte adăugați zahărul vanilat, iar în a doua parte adăugați 4 linguri de zahăr pudră și 2 linguri de cacao.

Asamblarea ruladei:

Îndepărtați hârtia de copt de pe blatul copt, care este subțire. Întindeți mai întâi crema albă, apoi crema cu cacao.

Rulați aluatul, turnați glazura de ciocolată deasupra și dați la frigider.

Servirea:

După ce s-a întărit, tăiați rulada cu un cuțit cald.

Poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară