angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Rulada de pui, cu legume și ouă fierte – un adevărat deliciu! Perfectă și pentru masa de sărbătoare

Rulada de pui cu ou

Căutați o rețetă gustoasă și festivă pentru zilele in care ai musafiri? Încercați rulada noastră de pui umplută cu brânză și legume! Este un fel de mancare perfect pentru întreaga familie și garantat să strălucească pe masa de sarbatoare.

Surprindeți-vă oaspeții cu această ruladă de pui excepțională plină de arome delicioase. Este ușor de pregătit și chiar și un bucătar mai puțin experimentat poate să o gestioneze.

Ingrediente:

  • 1 kg piept de pui
  • pătrunjel după gust
  • 3 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 50 g brânză rasă
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de chili măcinat
  • condimente după gust
  • ouă fierte tari
  • Opțional: castraveți murați, 4 roșii uscate

Mod de preparare:

Începeți prin a bate ouăle într-un castron mic și adăugați pătrunjelul tocat și usturoiul. Adăugați brânza rasă și amestecați bine totul. Dacă folosiți roșii uscate, înmuiați-le în apă clocotită și lăsați-le timp de 20 de minute.

Între timp, pregătiți pieptul de pui – tăiați-l în aceeași grosime, cam 1.5 cm – 2 cm. Așezați bucățile de piept de pui pe un strat de folie alimentară, suprapunându-le pentru a forma o suprafață uniformă. Acoperiți-le cu încă un strat de folie alimentară și bateti-le cu un sucitor sau un ciocan de carne.

Îndepărtați folia superioară, condimentați carnea cu sare, presărați cu chili și condimente după gust. Apoi răspândiți amestecul de pătrunjel și brânză uniform peste carne, lăsând un spatiu gol la un capăt. Așezați ouăle fierte tari tăiate pe jumătate alături una de cealaltă la capătul cu umplutură.

Așezați fâșii de ardei gras și morcov între ouă. Scoateți roșiile uscate din apă, feliați-le și distribuiți-le și pe carnea de pui. Apoi începeți să înfășurați carnea cu ajutorul foliei alimentare.

Rulați capetele foliei strâns, le legați cu un nod și rulați din nou carnea pe masă pentru a o face mai compactă. Legați capetele cu sfoară, încă o dată le încăruntați cu folie și răsuciți capetele. Legați o sfoară la un capăt, înfășurați-o în jurul rolei întregi și legați capătul. Așezați rulada într-un vas cu apă rece și fierbeți la foc mediu.

După ce apa dă în clocot, fierbeți rulada timp de o oră. După o oră, lăsați carnea să se răcească în apă. Odată ce ajunge la temperatura camerei, așezați rulada în frigider pentru cel puțin 8 ore. După răcire, rulada este pregătită să fie servită.

Este o rețetă minunată pentru o cină festivă, dar și pentru o zi obișnuită. Pofta buna!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară